korporatizam-drugi-deo-jeffrey-Grrup-Kresimir-Misak

Корпоратизам други део (видео са преводом)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Професор Џефри Груп у другом делу емисије „Корпоратизам“

„На ивици науке“, водитељ: Крешимир Мишак

  • Корпоратизам је економска страна фашизма, која је заснована на комбинацији снажне централизоване НЕдемократске власти са међународним корпорацијама.

Да бисте схватили корпоратизам, морате схвати да све ресурсе које ми као људи употребљавамо и који су нам потребни за преживљавање, контролише мала групација људи. Корпоратизам није само мала група врло богатих и моћних људи – то је само један аспект тога.

  • Корпоратизам утиче на све делове наших живота, који је врло сличан ропству у коме немате никакву могућност избора. Образовање добијамо у корпоративним школама, да бисмо радили у њиховим фабрикама. Једемо корпоративну храну, време проводимо гледајући корпоративне медије који нас обликују по својим потребама.

Психолошка категорија корпоратизма обликује људско мишљење и понашање у складу са властитим интересима, што је видљиво од начина на који покрећу ратове ради контроле свих ресурса, до начина на који нам намећу фармацеутске производе корпорације – као „решење“ на наше „проблеме“ настале корпоративним начином живота.

Већина људи у модерном свету научена је веровати у стварност која не постоји, што је уобичајена дефиниција испирања мозга. Сви се можемо уверити у стварност – довољно је само да користимо разум док посматрамо свет.

Извор: YouTube канал

„Читаве генерације сипају гориво, послужују за столом: робови робова белих крагни. Рекламе нас терају да јуримо за аутомобилима и фенси крпицама, радимо послове које мрзимо – само да би куповали глупости које нам не требају.. без сврхе и смисла. Немамо велики рат. Немамо велику депресију. Наш велики рат је духовни рат. Наша депресија су наши животи. Сви смо васпитани на телевизији да верујемо да ћемо једног дана сви бити милионери, филмске или музичке звезде – али нећемо“ – цитат из филма Fight Club

Матрикс наших живота састављен је од низа лажи представљених нам као неоспорне истине: Лична својина је само илузија – сви ми смо корпоративно власништво
Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia