nica-problem-reakcija-resenje-oland-produzio-vanredno-stanje-1

Ница: проблем, реакција, решење | Оланд продужио ванредно стање у Француској

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Национални празник дан Бастиље у Француској обележио је „камион смрти“ који је у Ници убио 84 особе.
  • Председник Оланд је након реакције јавности на проблем „камиона терористе“ повукао одлуку о укидању ванредног стања.
  • Иако је „камионџија терориста“ француски држављанин, Француска ће осветити шетаче у Ници тако што ће бомбардовати Раку у Сирији.

Савршени тајминг: проблем, реакција, решење (опет)

Након што су мејнстрим медији објавили вест „узбуна у Паризу – Ајфелова кула у диму“, уследио је инцидент у Ници. Национални празник дан Бастиље се претворио у масакр када је камион улетео на шеталиште пуно пешака.

Према званичној верзији догађаја „камион терориста“ је у 2 километра дугој вожњи шеталиштем убио 84 особе, а више од стотину је повређено. Камрионџија терориста је 31-годишњи Мухамед Лахуаиеј Булел, поред чијег тела је пронађена уредно остављена лична карта ради лакше идентификације.

„Занимљиво је да се становник Нице који је био сведок масакра за извештаје светских медија презива исто као и нападач“ – Блиц, 15 јул

Видео снимак ликвидације камионџије приказује пуцање полицајаца у камион, али не приказује извлачење тела упуцаног возача. Спонтано снимљени видео записи случајних пролазника приказују камион у лаганој вожњи шеталиштем и паничан бег шетача, али не и гажење једне од многобројних жртви.

Куриозитет представља одсуство полиције и обезбеђења, када је „камион терориста“ несметано возио по шеталишту скоро два километра. Да са возачем „камиона смрти“ дефинитивно нешто није било у реду доказује и чињеница да је уместо поред себе у кабини, аутоматско оружје и експлозив држао у пртљажнику камиона.

Иако је возач „камиона терористе“ француски држављанин тунишког порекла, Француска ће шетаче у Ници осветити тако што ће бомбардовати Раку у Сирији. Према писању локалног листа „Nica maten“, Мухамед Булел је становник Нице који је пре напада радио као возач у курирској служби.

Француски председник Оланд је након „реакције“ јавности на „проблем“ камиона-терористе у Ници најавио „решење“ о повлачењу одлуке да укине ванредно стање у земљи. Ванредно стање у Француској је уведено након терористичког напада у Паризу 13-14 новембра (на „Врачеве“ по Православном календару), а продужено је игром случаја на преславу („летње Врачеве“).

  • Истог јутра када је француски председник Оланд најавио да ће „ванредно стање које је због терористичких напада у Паризу било на снази од новембра прошле године бити укинуто 26 јула“, спонтано се у Ници догодио „камион терориста“.

Џихадиста се као и сваки успешно интегрисани француски држљаванин осетио директно угрожен најавом укидања ванредног стања, те је помоћу камиона за сладолед извршио терористички напад. Очито узбуђен Оландовом појавом на телевизији, џихадиста је аутоматско оружје и експлозив неопходно за извршење терористичког чина заборавио у пртљажнику камиона. У срцепарајућем обраћању нацији, Оланд је најавио операције највишег нивоа, нагласивши да ништа неће уништити вољу да порази тероризам – који је између осталих креирала и Француска.

Камионџија Мухамед Булел је према доступним подацима одраније познат полицији по насилничком понашању и деликвенцији – у преводу: надлежне службе су га лично познавале. Добро познат надележним службама био је и Салах Абдеслам (Паришки масакр), такозвани „мозак терористичких напада у Европи“ који је у баровима за педере радио као мушка проститутка (“Rent Boy”).

Не само сарадник, већ чак и буквално радник службе био је и Омар Мартин, који је у ноћном клубу за педере у Орланду убио 49 особа. Мартин радио обезбеђење за „G4S“ (некадашњи Wackenhut), фирму коју су основали и водили бивши шефови агенција FBI, CIA i тајне службе САД.

Пуцњава у ноћном клубу за педере у Орланду је на светло дана донела и фирму „Crisis Cast„, која ванредне ситуације глуми врло професионално – користећи непрофесионалне глумце. Један од највећих клијената „Crisis Cast“ била је управо „G4S“ за коју је пуцач Омар Мартин радио.

  • Crisis Cast на својој интернет презентацији под категоријом „about“ наводи да се ради о фирми чији је „задатак обука глумаца за улоге у ванредним ситуацијама“. Рекламни слоган „Crisis Cast“-а је:

„Our specially trained professional role-play actors and internationally credited film crews bring realistic, informed, crisis management and disaster incidents to life““

Тероризам није проблем који захтева решење, већ средство за изазивање реакције јавности на наметање унапред спремне агенде.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=07&dd=15&nav_category=78&nav_id=1155343
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=07&dd=15&nav_category=78&nav_id=1155438
http://www.blic.rs/vesti/svet/evo-sta-je-policija-zatekla-u-stanu-teroriste-iz-nice/fvgy1zs
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=07&dd=15&nav_category=78&nav_id=1155338
http://www.blic.rs/vesti/svet/pokolj-u-nici-nova-drama-cuju-se-eksplozije-vojska-evakuisala-aerodrom-uzivo/pjp323p
http://rs.n1info.com/a177136/Svet/Svet/Oland-produzio-vanredno-stanje-u-Francuskoj-na-jos-tri-meseca.html
http://rs.n1info.com/a177029/Svet/Svet/Posle-vise-od-osam-meseci-Francuska-ce-26.-jula-ukinuti-vanredno-stanje.html
http://www.infowars.com/cops-issue-terror-threat-warning-after-examining-rent-boy-abdeslams-laptop/
http://21stcenturywire.com/2016/07/14/scenes-of-carnage-from-bastille-day-terror-attack-in-nice-france/

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia