hapsenje-hrvatskog-spijuna-gasic-novi-sef-bia

Reality Show by Гашић: ухапшен један шпијун | А шта ћемо са осталима ?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Хапшење хрватског шпијуна потиснуло је вест да је Гашић главни кандидат за шефа БИА.
  • Ухапшени „Хрват“ је Србин Чедо Чоловић из Хрватске, пензионисани официр 75 моторизоване бригаде ВСК.

Рецепт за Лесковачку пљескавицу на Гашићев начин

Безбедоносно-информативна агенција (БИА) ухапсила је у петак хрватског шпијуна из насеља Угриновци код Земуна. Ухапшени „Хрват“ је Србин Чедо Чоловић из Дрниша, пензионисани официр 75 моторизоване бригаде ВСК. Двојни држављанин Србије и Хрватске је оптужен за шпијунажу због чега је најмање 9 Срба у Хагу осуђено за ратне злочине.

Хрватски министар спољних послова је хапшење назвао „трећеразредном сапуницом циркуса Колорадо“, а бивши премијер Милановић је рекао да тај „шпијун једино може одати рецепт за лесковачке пљескавице“. Хапшење хрватског шпијуна потиснуло је вест да је главни кандидат за шефа БИА злогласни Братислав Гашић, познат под надимком „хеликоптер“.

  • Истог дана када су спин-мајстори покренули циркус хапшења хрватског шпијуна, „Блиц“ је јавио да је именовање Гашића за шефа БИА готово извесна ствар.

Иако је Гаши смењен са функције министра одбране због понижавања новинарке, у јавности је остао упамћен због „случаја хеликоптер“. За пад спасилачког хеликоптера и смрт седам особа нико није ни кривично ни дисциплински одговарао, а хапшење шпијуна је идеалан начин да се преусмери пажња јавности са промене на челу БИА.

Ухапшени Чоловић само је један од скоро 2 милиона особа које су насељене у Србију без икакве селекције ни претходне провере. Од два милиона насељених особа Срби чине једва 40 % популације, чиме је драстично промењена демографска структура Републике. Иако су ратови завршени још 1995-е године, тај број не само да се не самњује већ се због споразума о реадмисији и даље повећава.

  • Широм отворене границе и процес интеграције омогућио је успешну инфилртирацију пете колоне у све системе друштва.

За разлику од ухапшеног Чоловића, медији не извештавају о стварној опасности – деловању страних служби.

Хрватска Сигурносно-обавештајна агенција (SOA) је захвљујући доброј инфилтрацији избеглица из 90-их година заступљена чак и на општинском нивоу. Њихова зона деловања је информативне природе прикупљањем података који се достављају центрима који у Београду делују под маском невладиних организација. Субверзивна природа дејства SOA фокусриана је углавном на Војводину, где делује као фронт Немачке BND са циљем отцепљења тог дела Републике.

Друге по снази су турске службе, чија зона дејства обухвата слабљење позиције Републике Српске у БиХ али и промоцију независног Косова. Приоритет деловања је фокусиран на Рашку (Санџак) и управо то интересовање је заслужно за радикализиацију регије Новог Пазара у последње време.

Најактивније су америчке агенције CIA и FBI, које су Београд крајем 2014 реформисале у своју тврђаву на Балкану, након чега је почела сеоба народа афро-азијске регије. Њихово деловање се најбоље види по саставу владе, а за реализацију њихових циљева задужени су мејнстрим медији и невладине организације. Иако су по броју људи на београдским улицама бројнији од домаће БИА, њихов приоритет је ипак информатички рад фокусиран на електронске комуникације грађана и њихове реакције на друштвеним мрежама.

Обзиром да су обе државе део истог војног механизма, Хрватска као чланица а Србија као део окупационе НАТО зоне не постоји потреба за војним шпијунирањем. У базама података НАТО пакта се налази тачан број и распоред сваке пушке у Србији, као и комплетни подаци о припадницима ЈНА и ВЈ ангажованих током ратова 90-их (обука, распоред, крвна група).

  • Држање тензије „хапшења шпијуна“ може послужити као изговор за додатно укидање основних људских права грађана, чиме ће се појачати диктатура у Србији. Борба против шпијуна (страних плаћеника и домаћих издајника) може послужити као оправдање за елиминацију политичких противника и ућуткивање (пар) непослушних електронских медија.

Уколико се ради о стварном случају шпијунаже, проблем Србије је много већи од ухапшеног Чоловића. Међу два милиона који су насељени и издржавани нашим парама налази се знатан број оних који нам не желе добро. Тренутно наизглед мирна ситуација резултат је куповине социјалног мира поклањањем станова, кућа и привилегованог запошљавања, лечење и школовања. Стотине хиљада навикнутих да живе на туђ рачун биће мирно док Србија буде имала шта да продаје за плаћање социјалне утопије.

Илузија ће нестати када нестане пара за куповину социјалног мира, а буђење неће бити нимало лепо. Свака варошица и село у Србији има своје шпијуне који живећи на наш рачун раде на нашој пропасти.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.telegraf.rs/vesti/2338301-spijun-cedo-colovic-uhapsen-dok-je-bezao-u-hrvatsku-otkriven-identitet-oficira-koji-je-zagrebu-prenosio-podatke-iz-beograda
http://fakti.org/serbian-point/uhapseni-hrvatski-spijun-je-cedo-colovic-bivsi-major-jna-i-oficir-vojske-republike-srpske
http://www.nspm.rs/hronika/blic-bratislav-gasic-novi-sef-bia.html
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/oreskovic-osoba-uhicena-u-srbiji-nije-hrvatski-spijun
http://www.blic.rs/vesti/hronika/reakcije-iz-hrvatske-oreskovic-srpska-provokacija-uhapseni-nije-nas-spijun-milanovic/6dq4kjr
http://www.kurir.rs/vesti/politika/porodica-uhapsenog-agenta-nas-cedo-nije-spijun-pa-on-je-ratovao-za-srbiju-clanak-2427567
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:612708-Tuzilastvo-Nema-krivicne-odgovornosti-za-pad-helikoptera

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia