Потурице-горе-од-Турака

Потурице горе од Турака

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Губљење националног идентитета је највећи пораз једног народа, а рушење Цркви је најсиругрнији начин остварења циља.
  • Црква Светог Арханђела Михаила ваљевске епархије позната је у народу и као Ваљевска Грачаница. Средњевековни манастир саграђен у доба Немањића преживо је турску окупацију, Светске ратове, НАТО бомбардовање, али тешко да ће преживети НАТО ђаке на власти.

Потурице горе од Турака

Изградња бране „Ровни“ планирана је са Ваљевском Грачаницом као колатералном штетом. Хидрогеолози су детаљним анализама доказали да је брана потенцијално опасна, а да би пијаћа вода била загађена рудама арсена и антимона из оближњег рудника.

Сеизмолошке активности – земљотреси чести у мионичко-крупањском подручју, могли би да сруше брану и угрозе животе грађане Ваљева. Уништење монашког гробља старог вековима било би још једна у низу нежељених последица.

Чињеница да је Црква Св. Арханђела Михаила споменик културе од великог значаја, није сметња режиму. Ваљевска Грачаница из доба Немањића, 600-о годишњи храст и Римске базилике на коридору 10 су колатерлна штета окупације.

Историја, религија и национални идентитет нису нешто што се може „накалемити“. Бриљантна идеја да се „записни“ храст посече и накалеми негде, вапи за одговором да се труст мозгова који је то преложио „накалеми“ тамо одакле је дошао.

Ваљевској Грачаници намењена је иста судбина као српским Црквама које су Шиптари палили на окупираном Косову. Методе су различите, багер је суптилнији од бацања бомби и паљевине, али циљ је потпуно исти.

НАТО агенда де-србизације подразумева не само насилну промену демографске структуре становништва, већ и уништење сржи саме нације. Остварење морбидног плана НАТО ђака, подразумева да увоз имиграната и њихова легализација буду адекватно испраћене етничким чишћењем Србије од Срба.

  • Према дефиницији правника Рафаела Лемкина, по којој га УН препознају:

„Геноцид је сваки акт који за последицу има крајње уништење народа, укључујући ту културне напоре да се избрише језик, идентитет или националност“

Cultural Genocide – такозвани „културоцид“, подразумева масовно и систематско уништавање култруних споменика и религијских објеката. Ваљевска Грачаница је само једна у низу „легитмних мета“ НАТО ђака за културни геноцид над Србима.

Заштитни знак геноцида је управо овакав почетак етничког чишћења – почиње забраном ћирилице, наставља рушењем Цркви и завршава „спрженом земљом“. Сценарио виђен приликом етничког чишћења у Хрватској, БиХ и на Косову, своју финализацију добија сада у Србији.

Заслуге за судбину „записног“ храста и Ваљевске Грачанице иду сивој еминенцији трилатералне комсије. Тузланка на месту министра саобраћаја и грађевине Србије приводи своју агенду крају. Приоритетни циљеви НАТО за Балкан су изградња инфраструктуре: аутопута до Тиране, брзе пруге до Скадра, са религијским и историјским споменицима као колатералном штетом евроинтеграције.

Влада чији министар и потпредседник гласа за резолуцију по којој су Срби геноцидан народ има већих проблема од дефицита у буџету. Ваљевска Грачаница и записни храст деле судбину самог народа, јасно показујући намењену нам судбину.

Србија се већ дуги низ година налази под окупацијом кланова из других држава. Принудној управи НАТО ђака из суседних држава, имамо захвалити не само тренутно стање, већ и нимало светлу будућност пред нама.

  • Црква Светог Арханђела Михаила је опомена и позив на буђење. Њена судбина је показатељ онога што чека све нас.
Изрека да су потурице горе од Турака – не постоји без разлога.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.vaseljenska.com/misljenja/valjevska-gracanica-nojeva-barka-nasih-dana/
http://anon.in.rs/?p=2987
http://www.vaseljenska.com/vesti/valjevska-gracanica-mi-nemamo-jos-mnogo-vremena-a-ovo-je-pitanje-svih-pravoslavnih-srba/
http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php?id=vesti/2014/2014-09-16-001vh
http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Koridor-10-pregazio-baziliku.sr.html

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia