Осмогодишњи дечак жртва медицинске небриге – главна вест разбијени прозор

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Осмогодишњи Раденко Никодиновић преминуо због неадекватне медицинске помоћи болнице у Лозници.
  • Главна вест мејнстрим медија је наводно разбијени прозор поред улазних врата у спорну болницу.

Разбијени прозор важнији од дечјег живота

Осмогодишњи Раденко Никодиновић из села Козјак код Лознице постао је нова жртва „AmChAm“ реформе српског здравства. Дечак који је због прелома руке лечен у болници у Лозници преминуо је услед сепсе (тровања крви) због неадекватне медицинске помоћи.

  • Главна вест за медије није била трагична смрт осмогодишњег дечака, већ наводно полупано стакло поред улазних врата.

razbijeni-prozor-vazniji-od-decjeg-zivota-screen-blic-rs

Осмогодишњег Раденка који се повредио приликом спуштања са тобогана 2-ог октобра су родитељи одмах одвели у Лозничку болницу. Доктор Добривоје Бојанић је сада већ покојном Раденку ставио гипс на руку са два прелома, након чега је дечак уз дијагнозу „све је у реду, кости су савршено уклопљене“ отпуштен без хоспитализације.

Дечаку је рука стављена у гипс потпуно иструлела, након чега су га родитељи поново одвели у Лозничку болницу, где га је доктор Бојанић поново отпустио без хоспитализације и адекватне медицинске помоћи. Када су родитељи поново одвели дечака у болницу, дежурна лекарка је рекла да су повишена температура и отекла, поплавела рука „нормална појава“.

  • Стручни савет докторке болнице у Лозници је био „да држи руку усправно“.

Када је наредног дана дечак добио халуцинације, а рука потпуно поплавела, родитељи су га одвезли у Дечју болницу у Тиршовој (Београд). Ни три операције нису спасиле живот дечаку који је након вишедневне агоније довежен у Тиршову са потпуно трулом руком и тровањем крви. Лекар позван са ВМА да помогне је рекао да тако нешто није видео у животу.

  • Уместо хапшења и кривичне одговорности за одговорне докторе, у Лозничкој болници је фотографисано разбијено стакло поред улазних врата, а медији су поплавили јавност бомастичним насловима:

„Инцидент у Лозници“

Наводно разбијени прозор је ипак много важнији од живота осмогодишњег дечака преминулог услед неадекватне медицинске помоћи. Што се одговорних за његову смрт тиче, ако овако наставе догураће до министарске фотеље.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:629184-TRAGEDIJA-Decak-8-slomio-ruku-pa-posle-nekoliko-dana-preminuo
http://www.telegraf.rs/vesti/2397277-potresna-ispovest-oca-decaka-koji-je-umro-od-sepse-nakon-preloma-ruke-ko-je-kriv-za-smrt-mog-deteta-foto
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=10&dd=10&nav_category=12&nav_id=1186130
http://www.simptomi.rs/index.php/bolesti/22-infektivne-bolesti/1663-sepsa-trovanje-krvi

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia