fis napada Cajetinu

Босански „Фис“ напада Чајетину – Грађевинска мафија пљачка Златибор

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић постао је жртва прогона зато што је обавестио јавност да је министарка из Тузле поклонила 2,213 хектара грађевинског земљишта тајкуну.

Босански „Фис“ напада Чајетину – Грађевинска мафија пљачка Златибор

Након доношења спорног закона о конверзији грађевинског земљишта – у народу познатом као Зоранина конверзија тајкуна, министарка из Тузле је почела са распродајом српске земље. Приватник Радоје Цветић, власник Пољопривредног Комбината „Златибор“ добио је од Зоране на поклон земљиште које је државно власништво у општини Чајетина, вредно 4 милијарде долара – без икакве надокнаде.

Власнику ПК „Златибор“ Радоју Цветић ово није први „бизнис“ са државом. Цветићева компанија „Мастер Фриго“ регистрована у Борчи добила је од државе један од најуноснијих „бизниса“ 2011 године. Уговор за набавку клима-уређаја за возила градског превоза био је „тежак“ рекордних 280,000.000 из буџета.

Као награду што је спречио највећу пљачку грађевинског земљишта у историји Србије, председник општине Чајетина добио је – кривичну пријаву. Партијски колега спорне министарке, доктор Др Небојша против своје професорке са „мегаденса“ није покренуо поступак за пљачку 4 милијарде $ државне имовине.

Изреку да мафија не прашта потврдио је и прогон радника јавних служби у Чајетини, који је уследио након спречавања пљачке Златиобра. Лик са најјачом функцијом у Србији – брат премијера започео је одмазду над непослушнима који су фису Вучићи покварили комбинацију. Клан босанског диктатора Србију третира као да су је донели у коферу преко Дрине, што и не треба да чуди после изјава да су „Србијанци глуп и затуцан народ“.

По кратком поступку, без икаквог образложења смењени су директор ЕПС-а у Чајетини, управник одмаралишта „Дунав“ на Златибору и његов заменик, као и руководиоци скијалишта на Торнику. Председника општине Чајетина, Милана Стаматовића нису могли да смене, па је против њега министарство грађевинске мафије поднело кривичну пријаву.

Председник општине Чајетина јавно је у интервјуу „Политици“ упозорио да „сумњиве паре из прљавих послова стижу на Златибор“. Прање пара стечено прљавим пословима подигло је цену плаца у центру Чајетине на 30,000 €, а квадратни метар стана је скупљи него у Београду. Према незавничним изворима, траг новца води у Црну Гору, одакле се пере новац за шиптарску мафију.

Интересовање грађевинске мафије за Чајетину почело је након што је Синиша Мали – лик са 24 стана на Црном Мору и „оф-шор“ на Девичанским Острвима, транспарентно приватизовао луксузно апартманско насеље „Краљеви конаци“. Вучијев градоначелник Београда „комбинацију“ је одрадио заступајући приватну фирму и агенцију за приватизацију – истовремено.

Чајетина је Златиборска варошица са око 3,000 становника и профитабилних 20,000 туриста за време сезоне. Популарно зимско одмаралиште постало је плен профитера распродаје Србије, а хајка коју „фис“ води против председника општине Чајетина потврда је давно изречене истине:

„свако противљење интересима мафије ставља вас на листу за одстрел“

Референце:
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/t40114.lt.html
http://www.cajetina.org.rs/vest/politicka-odmazda
http://www.srbijadanas.net/ministarka-arci-drzavnu-zemlju-zorana-tajkunu-poklonila-2-213-hektara/
http://www.srbijadanas.net/pogledajte-i-poslusajte-kako-izgleda-kada-andrej-vucic-mraci-i-oblaci-po-srbiji-video/
http://www.nspm.rs/hronika/milan-stamatovic-andrej-vucic-kadruje-i-naredjuje-ko-ce-biti-smenjen-u-srbiji.html

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia