Без маске: Кори Удовички

Без маске: Кори Удовички | „ко нема да плати струју“

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Доктор економије Кори Удовички је „српска“ (?) економисткиња – рођена у Боливији. Нестраначка личност која је саставни део сваке владе од октобарског пуча 2000-е године. Резултати њене економске визије видљиви су на сваком кораку, а можемо их описати са:

„докторат успео – пацијент мртав“.

Без маске: Кори Удовички

Један од првих изгласаних закона ДОС владе била је промена закона о држављанству. Омогућено је управљање Србијом од стране оних који су први пут видели српски пасош када су добили државне функције.

Кори Удовички једна је од заједничких нити која везује Ђинђићеву и Вучићеву владу. Још један у низу НАТО ђака, са докторатом економије универзитета Јејл (САД). Датум доктората из 1999-е године показује да „наша“ Кори нема трауме од НАТО бомбардовања.

Економски убица из сенке прошла је и неопходну едукацију „ликвидације“ ММФ у Вашингтону, након чега је послата у Београд и постављена на место специјалне саветнице министра финансија.

Пуних 15 године владе, премијери и председници су се мењали – Кори је остала. Свеједно да ли као гувернер НБС, министарка рударства, енергетике или доживотни потпредседник владе – њене економске егзекуције биле су савршено бруталне.

„ко нема да плати порез – нека прода стан“ – Кори Удовички

Сива еминенција ММФ је од стране глобалиста задужена за спровођење Агенде 21 у Србији. Као министарка локалне самоуправе, Кори је укључена у рад УН и финансирања „глобалне развојне агенде“. На конференцији одржаној у Адис Абеби (Етиопија), УН су одрадиле нацрт финансирања, примене и нагледања срповођења Агенде 21.

„Удовички је одржала запажен говор у коме је изнела ставове наше земље о корацима које треба преузети – на глобалном нивоу“

Кори Удовички, заслужна за пола милиона отказа у Србији, својим експертским радом просветлила је присутне да је „више од 61 милиона радних места изгубљено због економске кризе“.

„Она је асистенткиња генералног секретара УН, администраторка Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и директорка регионалног бироа Развојног програма Уједињених нација“ – Wiki о Кори

Довољно је сагледати учинак економске политике и Кориних закона на примеру Србије, и видети „решење“ економске кризе. Брендирана као „стратегија одрживо развоја“, Агенда 21 за циљ има деиндустријализацију, депопулацију и поседовање обрадиве земље, воде и ресурса.

Економиста Штиглиц у једноставна „четири корака до проклетства“ објаснио како ММФ уништава државе. Уводни кораци су снимање и детаљна анализа привреде и економије државе – Кори Удовички је била оснивач НВО Центра за непредне економске студије, са међурегионалном трговином бишве СФРЈ као централном темом истраживања.

Приватизацијом јавних и кључних индустријских предузећа спроводи се деиндустријализација, а економија ставља у зависност од ММФ и Светске Банке. Либерализација као други корак је задужена за несметан улаз и излаз капитала из земље.

Трећи корак је такозвано „тржишно одређивање цена“ – драстично дизање цена хране, енергената и воде, чиме се руши ионако низак животни стандард. Последња фаза је економско убиство, брендирано као „ММФ захтев“ чиме се финиширају преживеле жртве „транзиције и просперитета“. Распродају се последњи природни ресурси, енергетска постројења, земљиште и вода.

Према ауторима Агенде 21, такозвани „одрживи развој“ као ултимативно оружје глобализма се фокусира на три кључне тачке: глобалну употребу земљишта и воде, глобални систем (не)образовања и глобалну контролу становништва.

Практични резултати Агенде 21 су укидање националних држава, њиховог суверенитета и граница, укидање слободе говора и личне својине појединаца. Методом циљаног задуживања државе до изнемоглости се напреже монетарни систем, након чијег слома јавни дуг прелази са државе на грађане, што је већ виђено на примеру Кипра и сада Грчке.

  • Комбинованим коришћењем стратегија Cloward-Piven и Melting Pot, планским увозом имиграната урушава се социјални систем, насилно мења демографска структура, а сама држава услед економских издатака доводи у колапс – који је од самог почетка и био циљ.

Агенда радног назива „одрживи развој“ је ништа друго до high-tech верзија феудализма, са банкарском картелом као модерним деспотима. Режимска елита награђена је привилегијама, али својом вазалском улогом задужена и за спровођење агенде. Становништво се своди робље у сопственој земљи, на „рају“ – са одговарајућим људским правима.

Смањење броја радних места, праћено повећањем цена и пореза ставља највећи део становништва у директну зависност од буџета. Политичари задужују државу чувајући социјални мир, а када систем доживи колапс – становништво постаје власништво страних банки.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.vaseljenska.com/ekonomija/jozef-stiglic-kako-je-mmf-unistavao-drzave/
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?nav_id=485721
http://ekonomskevesti.com/srbija/pronaci-inovativne-izvore-finansiranja-odrzivog-razvoja/
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%A3%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia