Заставе-петро-долара

Две „заставе“ петро-долара

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Руски путнички авион са туристима, лет 7К9268 оборен је изнад Синаја у Египту 31 октобра (Свети Лука). Само три дана пре тога, Председник Путин је најавио да Русија прекида коришћење (петро) долара у унутрашњој трговини нафтом. AirBus A321 са руским туристима различитог је произвођача, али сличне судбине као Боинг777 оборен у Украјини.

Две „заставе“ петро-долара

Малезијски авион цивилне линије МХ17 оборен је од Украјинске војске 17 јула прошле године, у регији Доњецка. Само два дана пре тога, Председник Путин је на самит БРИКС у Бразилу основао развојну банку те организације, чији је циљ елиминација долара као резервне светске валуте. Украјинци оборили цивилни Боинг777 – Русима уведене санкције.

Западни мејнстрим медији приписали су обарање авиона Русима, оптужбе никада нису доказане, а санкције су остале на снази. Независни експерти широм света довели су у сумњу не само званичну верзију догађаја, већ и запањујућу сличност авиона са летова МХ17 и наводно мистериозно несталог МХ370.

Своју глобалну доминацију и економски просперитет англо-америчка осовина има захвалити тзв „хуманитарним акцијама“ и петро-долар статусу. Хуманост у НАТО режији непресушан је извор бесплатне нафте у окупираним државама, а статус петро-долара као резервне светске валуте омогућава лагодан живот на туђ рачун.

Индустрија премештена у земље трећег света због јефтиније радне снаге, свела је економију запада на делатности услужне природе. Петро-долар статус резервне светске валуте бриљантна је идеја глобалног рекета осталих држава у свету. Међународна трговина, банкарство и купопродаја нафте и осталих енергената обавезују државе да све трансакције обављају у доларима, чиме се Вашингтону даје могућност безграничног штампања националне валуте – без икаквог покрића.

Одбрана националне валуте примарни је задатак Вашингтона, а заједничка карактеристика свих држава које су „напале“ петро-долар статус је рат са Америком. Када је Вијетнам упозорио да САД штампа много више долара него што сме, догодио се инцидент у Тонкиншком заливу – као повод за почетак рата.

Њујоршки 9/11 искоришћен је као оправдање за напад на Ирак, који није имао никакве везе са терористичким нападом. Највећи грех Садама Хусеина био је тај што је избацио петро-долар и почео продавати Ирачку нафту за евре. Иран као једини већи светски произвођач који продају нафте није везао за петро-долар наредна је мета „ширења демократије“ у случају пада Сирије.

Кинески покушај да од јена направи светску валуту одговор је добио у терористичким нападима у провинцији Синђијанг. Партнерске фабрике Америчког General Motors у провинцији Шандонг постале су колатерална штета Кинеског „напада“ на петро-долар. Препознатљив modus operandi терористичких напада на цивилне мете као вид одмазде видљив је и на примеру путничких авиона.

Обарање цивилног авиона са Руским туристима изнад Синаја није дело терориста ИСИС, зато што Амерички FIM-92 Stinger пројектил нема потребни домет. Системи MIM-104 Patriot Саудијске Арабије оставили би превише видљив траг на сателитским снимцима.

Трећа и најреалнија опција обарања путничког авиона са Руским туристима уједно је и најлакша за извођење. Проблеми техничке природе могу бити случајни сплет околности, али и чин изведене саботаже коју је тешко доказати услед сагоревања доказног материјала. *

Стручњаци који истражују трагедију лета 7К9268 открили су делове који не припадају авиону AirBus A321. Амерички сателит са инфрацрвеним сензорима детектовао је талас топлоте непосредно пре пада авиона, што указује на могућност експлозије постављене бомбе.

Амерички сенатор Џон Мекејн у више наврата је преко медија најављивао да „треба обарати Руске авионе“. Забрињавајућа је не само Мекејнова најава, већ и чудна подударност прошлогодишњег МХ17 са летом 7К9268, непосредно по угрожавању петро-долар статуса.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
https://www.rt.com/business/173008-brics-bank-currency-pool/
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:574052-Putin-Proterati-dolar-iz-unutrasnje-trgovine-naftom

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia