Шпанија-10-заповести

Шпанија: 10 нових заповести

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Доношењем новог сета закона о јавној безбедности, Шпанија се по људским слободама сврстала уз Вучићеву Србију. Закони донети претходна два месеца драстично ограничавају слободу говора и укидају право грађана на протесте.

Шпанија: 10 нових заповести

Инквизиција нових „10 заповести“ у шпанској верзији огледа се у новчаним казнама, распона од 100 € до чак 600,000 €. Заузети крајем фудбалске сезоне, Шпанци нису приметили транспарентну транзицију у полицијску државу.

Захваљујући новом сету закона, за организаторе и учеснике „неовлашћеног протеста“ предвиђене су казне од 30,000 € до 600,000 €. Права ситница за грађане државе са трећином становништва без посла.

Ремећење јавног реда и мира – у смислу ометања јавних говора политичара, спортских приредби или верских манифестација предвиђају казне у распону 600-300,000 €.

Вишевековна шпанска традиција позната као „Botellón“ – сесије пића са другарима на јавном простору, обухваћена је изменом закона. Испијање алкохолних пића у јавности биће кажњено са скромних 600€.

Коришћење друштвених мрежа за „активизам“ – позивање на протесте или демонстрације такође спада у грех нове шпанске Инквизиције. Закон предвиђа казну чак и за посету „терористичким“ сајтовима.

Независни новинари, аутори и истраживачи својом посетом „терористичким“ сајтовима постају – потенцијални терористи. Нови закон обухвата и кажњавање обавештавања јавности „Snowden“ типа као чин тероризма.

Рубрику „веровали или не“ заслужује и члан закона који буквално, забрањује фотографисање и снимање полиције. Јавности представљена као „мера заштите породица полицијских службеника“ забрана обухвата снимање полиције чак и када брутално пребија грађане. Предвиђена казна варира од одузимања снимака до 30,000 € новчане казне ако се подели преко друштвених мрежа.

Забрањено је постављање питања политичарима – укључујући и оне локалне, приликом сусрета на јавном месту. Протести против загађења животне средине постали су кривична дела кажњива са 600 – 30,000 €, чиме су покрети као Greenpeace фактички изједначени са ИСИС.

Истом казном обухваћено је и кривично дело „отпора хапшењу“ – као ометање службеног лица у вршењу дужности. Куриозитет је да се члан закона односи на одбијање наређења да се напусти демонстрација или миран протест против режима.

Трансформација Шпаније у нову Франкову диктатуру види се и у новом кривичном делу „непоштовање службеног лица“. Постављање потпитања, окретање леђа или благи осмех службеном лицу сада су довољан разлог за новчану казну 100 – 600 €.

Такозвани мирни протест – одбијање да се напусти канцеларија, банка или продавница док се не саслуша жалба грађана, постало је ново кривично дело. Нова шпанска Инквизиција предвиђа казну 100 – 600 €, уколико грађанин затражи објашњење од службеника на шалтеру.

Такозвано „дигитално протествовање“ – негативно коментарисање одлука режима третира се као „ремећење мира“. Врхунац перверзије представља забрана коментара „против круне“ – краљевске породице, који од сада морају бити цензурисани.

  • Шпанија се од нове Грчке у економском смислу, претвара у глобалистичку визију Гулага. Донешени сет нових рестриктивних закона није само удар на људска права и слободе грађана у Шпанији – већ њихов план за све државе Европе.

„ако желите визију овакве будућности, замислите чизму која стоји на људском лицу – заувек“ – Орвел

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.thelocal.es/20150701/the-ten-most-repressive-aspects-of-spains-new-gag-law
http://www.infowars.com/1984-comes-to-europe-the-end-of-freedom-of-speech-in-spain/
http://libertyblitzkrieg.com/2015/07/13/the-beatings-will-continue-until-morale-improves-spain-officially-becomes-a-police-state/
http://www.armstrongeconomics.com/archives/34287
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia