Ружно лице „старе даме“

Ружно лице „старе даме“

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Хитлерова идеја европске породице народа, брендирана као „Europäischen Wirtschaftsgemeinschaft“ је оживела – са потпуно истим методама.

Ружно лице „старе даме“

Индустријски процват водећих држава ЕЗ, првенствено Немачке, Енглеске и Француске резултовао је милионским приливом јефтине радне снаге. Животни стандард запада је заслуга милиона миграната из земаља бившег источног блока и Африке. Рецесија која траје од избијања светске економске кризе 2008-е године је драстично променила ситуацију.

Растући економски проблеми, распламсавање ратних сукоба и реална могућност масовних социјалних нереда потискују у други план афричку трагедију. Недостатак емпатије карактериситичан за бирократску машинерију Брисела доноси предвидива „решења“ хуманитарне кризе у Африци.

Трагедија од 18 априла, када је у превртању брода животе изгубило више од 700 миграната из Африке натерала је Бриселске бирократе да закажу ванредни састанак 23 априла. Сазван на иницијативу председника европског савета Доналда Таска, одржани самит се свео на празну причу. Потпуно игноришући праве узрочнике хуманитарне кризе у Африци, Бриселске бирократе су се задовољиле изјавом:

„удвостучићемо буџет за спашавање миграната у Средоземљу“

Само током априла месеца обалска стража Италије је спасила више од 10,000 афричких миграната. Процене су да последњих година више од милион људи годишње спас из Африке илегалним токовима потражи у Европи. Препуњени рибарски бродићи који су најчешће средство пребацивања миграната, због пренатрпаности и застарелости често завршавају на дну мора. Према званичним подацима, од 1990 до 2013 пронађена су тела само 3,188 миграната.

Процене су да је само од почетка ове календарске године страдало 1,800 афричких избеглица. Питање којим западни мејнстрим медији не желе да кваре расположење својих сународника је завршавају ли мигранти као храна за ајкуле? Спасоносно решење се назире у предлогу Британије савету УН да одобри „хуманитарну мисију“ заустављања миграције превентивним ваздушним нападима на – бродове којим се избеглице из Либије превозе у Европу.

Државници ЕЗ су предложили план Уједињеним Нацијама за војне нападе на Либију, којим би се смањио прилив миграната из Африке у Европу. Све што је потребно за „хуманитарну“ помоћ сиромашним афричким мигрантима у виду авионских бомби нато пакта је мандатна дозвола УН. Према нацрту британског предлога, под Италијанском командом, у сарадњи са војним снагама Енглеске, Француске, Шпаније и европског крила нато пакта, елиминација проблема миграције из Африке ће бити решена – елиминацијом афричких миграната.

Громогласно прокламована идеја европских вредности „демократије и људских права“ се у пракси свела на проверене методе нацистичке Немачке из времена Хитлера. Разлика се огледа у томе што су конц-логори без остатака тела жртава, замењени Средоземним морем, такође без доказног матерјала о жртвама.

  • Ружно лице „старе даме“ је најбоље описао наслов у новинама, на тему хуманизма и помоћи избелицама:

„Мигранти најјефтнији кад су мртви“

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.theguardian.com/world/2015/may/10/eu-considers-military-attacks-on-targets-in-libya-to-stop-migrant-boats
http://anon.in.rs/?p=1975
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/migranti-nestaju-bez-traga
http://www.vaseljenska.com/vesti/migranti-najjeftiniji-kad-su-mrtvi/
http://www.globalresearch.ca/the-refugee-crisis-how-nato-kills-africans-in-the-club-med/5444945

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia