Фашизам-по-дефиницији

Фашизам – по дефиницији

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Европски сан о ЕЗ као остварењу идеала „демократије и људских права“ се претворио у ружну стварност корпоративног, технократског фашизма – без икаквих права.

Фашизам – по дефиницији

Фашизам је државно уређење чија је главна особина ограничавање људских права ради бржег напретка у обећани „бољи живот“. По дефиницији, ради се о споју ненародне и централизоване власти са интересима крупног капитала као примарним. Свог највећег противника фашизам види у – слободи говора.

„хапшење због поста на фејсбуку / текста у новинама“ – наслови

Фашистички режими рационално користе мржњу, страх и фрустрацију за остварење својих циљева, манипулишући народом помоћу контролисаних медија. Један од прокламованих циљева фашизма је стварање новог човека, брендиран као „промена свести“ нације.

„промена свести народа од стране политичара“ – наслов

Легитимна мета фашистичких режима су деца, која су због неизграђеног става и недостатка животног искуства, најлакша за манипулацију кроз образовање и пропаганду. Становништво се под тоталитарном контролом држи свим могућим средствима, укључујући ту и хемијске препарате.

нацисти у Нирнбергу суђени због употребе флуорида у води

Економски подухвати таквих режима се базирају на делузионим, грандиозним и помпезно најављиваним пројектима подобних корпорација. Хитлер је почео градњу новог, монументалног Берлина, а Мусолини ће остати запамћен по грандиозоности пројекта „Трећег Рима“ – сада туристичке атракције.

„Београд на води је приоритет највеће важности“ – наслов

Милитаризоване параполицијске формације политичких партија су карактеристичне за такве режиме. Циљ јуришних одреда је да својим агресивним третманом и противуставним методама држе становништво у стању страха и беспоговорне послушности. Легализација параполицијских формација политичких странака се врши доношењем нових „закона“, којима се грађанима укидају Уставом гарантована људска права и слободе.

„све је рађено по закону“ – мантра осуђених нациста у Нирнбергу

Карактеристично за тоталитарне режиме је претварање полиције у инструмент за нелегални надзор грађана и елиминацију политичких противника. Уместо борбе против криминала, примарни циљ полиције постаје шпијунирање, илегално прикупљање података и фабриковање афера за дискредитацију неподобних. Прегломазни државни апарат као главни циљ има спровођење воље једног човека, а државни непријатељи постају они који се дрзну да кажу нешто против вође.

„полицији сумњив случај од пре 22 године“ – фарса

Коришћење људи као пацова за лабораторијске експерименте је традиција којом се такви режими поносе још од Аушвица. Експерименти над становништвом зарад провизије од фармацеутских компанија прави од целе нације заморчиће „велике фарме“.

„новим законом нико не сме да одбије вакцинацију“ – закон

Наглашавањем монолитног јединства, фашизам показује екстремну нетолеранцију према сваком другом начину мишљења. Како је то Умберто Еко рекао – за фашизам је свако неслагање издаја. Режим који спроводи такву диктатуру, слободу мишљења и говора третира као смртни грех, захтевајући „најоштрије казне“ за неподобне.

„убијен Саша Марковић“ – жалосна чињеница

Европска заједница је централизован фашистички режим Бриселских бирократа, а својим уклапањем у такву идеологију режими свих држава губе припадност свом народу. Свака сличност између некадашње Немачке и Италије, и данашње ЕЗ и Србије је – више него забрињавајућа.

„што друштво више упада у лаж – то људи више мрзе оне који говоре Истину“ – Орвел

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.balkanmagazin.net/izlozbe/cid152-21174/kako-bi-hitler-preoblikovao-berlin
http://www.klubputnika.org/zbirka/putoskop/25-dva-lica-fasistickog-rima
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%83%D1%86%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BB
http://www.portalsvijesti.com/vijesti/kresimir-misak-o-hrvatskoj-i-eu/
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A4%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC
http://www.rense.com/general79/hd3.htm
Prof. dr Boško Telebaković – Fakultet političkih nauka: „Osobine nacizma“

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia