velika-irga-velikih-majstrola-goran-jevtovic-fond-strateske-kulture

Велика игра великих мајстора | ФСК: Горан Јевтовић

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Наслови: ФСК

Аутор: Горан Јевтовић

Велика игра, великих мајстора

У интервјуу листу „Данас“ академик Душан Теодоровић, председник Одбора САНУ за високо образовање, који минулих дана храбро води борбу за очување онога што је остало од српске науке, односно њеног угледа, је изјавио:

„Ова земља је украдена од грађана Србије, њом владају људи који нису довољно компетентни, нису довољно поштени и које предводи Александар Вучић“.

Да допуним наведене квалификације и изречену мисао уваженог академика – овом земљом владају доследни настављачи извршиоца петооктобарског обојеног државног удара, „агенти од утицаја“ западних сила, боље рећи западних обавештајно-субверзивних служби, и то прему следећем „разрезу“:

На челу неколицине високорангираних „резидената“, „хендлера“, „агената“ и „контролора“ је Александар Вучић, лично, и то не само због функције; изнад свих њих (и њега као таквог) је комбиновани тим повереника (странци на раду у Србији – пример Британца Амадеа Воткинса је најочитији), такозвана „коалиција западних обавештајних служби“, задужена за Балкан у ширем смислу (регион, како то постмодерно зборе); има у том неформалном врху и домаћих, старих, добрих „шпијунчина“ од посебног угледа у западном свету (најчешће синови или унуци „заслужних“ очева и дедова – бивших проверених агената), који су важни репери – саветници код израде субверзивних процена, а након тога и код доношења оперативних одлука о (у) земљи-жртви.

По дубини, а како би другачије него тачно према геометрији глобалистичке језуитско-масонске пирамиде, је пар стотина „обичних“ агената који су плански угурани у све могуће српске како државне, тако и друштвене (националне) институције и директно су на вези западних служби; они су, поред извршавања редовних задатака у сталном „тренажном“ процесу – на клупи са које ће у будућности ускочити у први играчки тим (отуда и не сме да чуди како је могуће, рецимо, да се поједини главни уредници медија, водећи новинари или бројни други носиоци битних полуга државе и друштва, једноставно, не осврћу на свакодневно „беснило“ па чак и отворене претње свемогућег техничког премијера, јер су директно заштићени од својих ментора са Запада);

И на крају, уколико занемаримо још пар стотина перспективних западних агената са којима се интезивно и непосредно, дакле, без домаћих посредника, ради, преостаје „свега“ пар хиљада углавном партијских и других корумпираних, домаћих плаћеника (у буквалном смислу) по хоризонтали и вертикали, са којима се бакћу и уводе их у глобалистичко предворје наше (а поодавно стране) службе, или службе које су више од десет година под потпуном контролом њихових колега са Запада; и ту спадају, између осталих актуелни режимски као и раније идентификовани прозападни аналитичари, коментатори, политиколози, публицисти… једном речју, „корисни идиоти“, или, још прецизније – окоришћени идиоти илити јадници, који одрађују прљави посао слуђивања народа; наравно за дебеле паре и друге бенефите.

Е, сада, какве везе има све напред наведено са управо одржаним Брегзитом, односно са референдумом Британаца за излазак из Европске уније – па отуда и наслов текста о „великим мајсторима“?

Веза је, иако симболична, ипак директна. Школски пример велике игре. Таквим и сличним агентурним шаблонима је вековима уназад, у континуитету, стрпљиво и без прекида, нама познати свет – почев макар од старог Египта, преко Римског царства и задње фазе Византије, затим Наполеоновог и Хитлеровог доба, све до одавно отргнутих атлантистичких сила предвођених Великом Британијом и Сједињеним Америчким Државама (тачније глобалистичких агената на њиховом челу) – скоро па потпуно стављен под контролу и увезан у наднационални чвор давно пројектованог сатанизованог Новог светског поретка. Наравно, са „духовним“ (а могуће и свеукупним) вођством Ватикана, на чијем је челу по први пут, почев од 2013. године, званично инаугурисан (тј. дворским ударом доведен) нескривени језуита, папа Франциско.

Ко је на врху пирамиде, односно, ко чини пирамиду са нејасним и недифинисаним врхом, чије је незванично официјелно седиште, тачније командно место, у Лондону, у тамошњем Ситију или у Виндозору (након што су се после дугог путовања кроз Европу – од Рима, Фиренце, Венеције, преко Амстердама, скрасили на обалама Темзе, негде у доба Оливера Кромвела, када су и званично преузели – (от)купили Острво и тамошње масе ставили у колонијални јарам)?

Одавно је познат теоретичарима „завера“ (и љубитељима истих) универзалан, но ипак незваничан назив – „Црно племство“. Значи, неколико стотина старих: краљевских, племићких, банкарских, трговачких и сличних породица отпалих од истинског хришћанства, па отуда у њиховим редовима, бар на папиру имамо истовремено католике, протестанате, јудаисте, атеисте, отворене сатанисте… Породице (и ближње и даљње рођаке) са посебним педигреом исклесаним још у доба славне Млетачке Републике. Фамилије које су се вековима крвно повезивале или су то чиниле ритуално на постулатима црномагијских братстава, чији су зачеци регистровани још у доба Вавилона. Модерним речником – везе према мафијашким правилима, спрега која је трајна и неуништива категорија.
  • Циљ – поробити Свет, а пре тога га за неколико милијарди истрошених робова бројчано уподобити, дакле смањити бројно стање на милијарду (према последњим плановима, незванично на две милијарде), завести глобалистичка правила једноумља и сатанизованог једномислија, успоставити диктатуру Новог светског поретка и припремити долазак антихриста на новоуспостављеним рушевинама.

Вековна пљачка, преваре и сва могућа и немогућа лукавства уз примену бруталне силе, донела су им огромна богатства која се и не могу мерити уобичајним новчаним јединицама, пријемчивим уму просечног човека. Но, ако би користили некакве бројке, то би свакако биле не милијарде и билиони, већ трилиони и трилиони долара, фунти… унци злата и осталих драгоцених материјала. И милијарде квадратних километара плодних и осталих површина са свим могућим нафтним пољима, минералима, рудним богатствима… Као и ко би докучио колико милијарди квадратних километара највреднијих привредних, туристичких, стамбених и осталих непокретности и најбогатијих инфраструктурних објеката широм света.

И све лепо замаскирано називима – корпорације, мултинационалне компаније, картели, инвестициони и остали развојни фондови, банкарске групације и наднационалне финансијске експозитуре (Светска банка и ММФ), интернационалне агенције, невладине и остале глобалне и регионалне организације и слично.

Главне полуге којима владају већим делом света у походу на централну тачку: срце Евроазије – Русију и тамошње „приобаље“ – су поред огромних количина новца и дебело плаћене агентуре, на првом месту – врхунске (полу)тајне организације као што су Трилатерала, Билдерберг група, Савет за спољне послове, Римски и Мадридски клуб, бројне језуитско-масонске ложе на челу са Илуминатима, Округлим столом, Лобањом и кости, па све до Малтешког реда, Витезова Темплара и тако даље и томе слично.

Све са циљем стварања услова како би главни безбедносно-војни механизми у виду ОЕБС-а и НАТО-а (са пратећим „савезничким“ ПзМ садржајима у Европи, на северу Африке, на Блиском и Средњем истоку, те у делу Пацифика), могли да дају очекиване „резултате“ на давно провереним постулатима „крви и тла“ или „спржене земље“.

Прочитајте цео текст на: ФСК | Пуковник Горан Јевтовић

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/velika-igra-velikih-majstora/

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia