MendaX :)

Шведска одустаје од Асанжа, Британци најављују хапшење

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Извор: © Sputnik

Шведска одустаје од Асанжа, Британци најављују хапшење

  • Шведски тужилац одустаје од истраге против Асанжа за силовање. Међутим, британска полиција је саопштила да ће Асанж одмах бити ухапшен уколико напусти Амбасаду Еквадора.

Тужилаштво Шведске саопштило је да ће после скоро седам година одустати од прелиминарне истраге о наводном силовању за које је оптужен оснивач Викиликса Џулијан Асанж, јављају агенције.

„Главни тужилац Маријане Ни данас је одлучила да обустави прелиминарну истрагу о силовању која се тиче Џулијана Асанжа“, наводи се у саопштењу канцеларије тужиоца.

Асанж (45) живи у Амбасади Еквадора у Лондону од 2012. године, након што је ту побегао како би избегао екстрадицију у Шведску због оптужбе за силовање, које он пориче.

Асанжов адвокат: Обустава истраге је крај ноћне море

Адвокат оснивача Викиликса Џулијана Асанжа Кристоф Марчанд поздравио је одлуку шведског тужилаштва да одустане од седмогодишње истраге о силовању која се води против Асанжа, рекавши да је та одлука „крај његове ноћне море“.

„Чекали смо дуго на ову одлуку. Џулијан Асанж је био жртва велике злоупотребе поступка. Јако смо задовољни и веома дирнути, јер ово означава крај његове ноћне море“, рекао је Марчанд, члан Асанжовог правног тима чије је седиште у Бриселу.

Он је додао и да Асанжови адвокати, који су распоређени широм света, разматрају импликације ове одлуке, преноси АФП.

Асанж је поставио на Твитер своју слику на којој се широко смеје, не остављајући никакав коментар.

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia