hive mind sateliti

SpaceX ће 2019. омогућити свемирски интернет за цело човечанство

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Наслови: b92

  • Илон Маск, директор компаније SpaceX, саопштио је да ће до 2019. године омогућити „свемирски интернет“ или интернет подржан сателитима. Намера компаније је да окружи Земљу хиљадама сателита који би омогућили приступ интернету свим људима на свету.

SpaceX ће 2019. омогућити свемирски интернет за цело човечанство

Потпредедница сателитских послова у SpaceX-у Патриша Купер саопштила је да компанија планира да пошаље прототип сателита у свемир већ ове године, пре него 2018. године пошаље још један.

Ови прототипи ће демонстрирати да је помоћу класичних сателита могуће обезбедити „свемирски интернет“ за становнике Земље, пре него што SpaceX 2019. започне изградњу интернет мреже.

Куперова је објаснила да компанија планира да лансира 4.425 сателита у Земљину орбиту на прилично ниским висинама, између 1.110 и 1.325 километара.

  • SpaceX планира да изгради и контролни центар и друге објекте на Земљи, одакле ће се пратити рад и функционалност „интернет сателита„.

Око Земљине орбите тренутно кружи 1.459 сателита, а SpaceX планира да ускоро утростручити тај број. Стручњаци сматрају да је реч о врло амбициозном, али и потенцијално тешком и опасном плану.

Овај пројекат нарочито је значајан за поједине неразвијене земље које још нису саградиле инфраструктуру за приступ интернет мрежи.Сателити SpaceX-а омогућили би приступ интернету у најудаљенијим и најсиромашнијим деловима света.

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia