WannaCrypt0r

Сајбер вирус „WaanaCry“ дело хакера из јужне Кине? (Read my lips: NO !)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Извор: b92

Стручњаци за сајбер безбедност установили су да би сајбер вирус „WaanaCry“, који је угрозио више од 200.000 компјутера у 150 земаља, раније овог месеца, могао бити дело хакера пореклом из јужне Кине, Хонг Конга, Тајвана или Сингапура, пише лист Саут Чајна морнинг пост.

Сајбер вирус „WaanaCry“ дело хакера из јужне Кине?

Експерти америчке компаније „Fleshpoint“ спровели су лингвистичку анализу кода вируса и утврдили да су програм израдиле особе којима је кинески језик матерњи, са јужним дијалектом, преноси Тасс.

Хакери су, потом, уз помоћ Гугл преводиоца превели садржину на друге језике.

Раније је америчка софтверска компанија „Simantek“ саопштила да иза напада сајбер вирусом „WaanaCry„, можда, стоје хакери из Северне Кореје.

Хакери су 12. маја тим вирусом напали компјутере широм света тражећи потом од корисника да уплате одређену своту како би им поново омогућили приступ блокираним документима. Према неким наводима, при том су коришћене хакерске методе које је развила америчка Национална безбедносна агенција (NSA).


Read my lips: NO !

За плакање: Шта Вам медији неће рећи о вирусу WannaCry

  • Напад лансиран из Велике Британије је користио Zero-Day Exploit развијен за потребе америчке N.S.A. а главни циљ је била Русија.
  • Наводно хакерски напад је услдеио само дан након што су председници Русије и САД потписали сет закона: Путин указ против анонимности на интернету, а Трамп указ о јачању сајбер-безбедности САД.

Да хакерска као и свака друга лажна застава има свог „дискретног хероја“ потврдио је The Guardian текстом у коме је сарадник британске службе The National Cyber Security Centre под надимком Malware Tech проглашен за „случајног хероја“ који је зауставио напад.

  • Ситница коју мејнстрим медији изостављају је да је интернет домен скривен у коду вируса WannaCry регистрован и уредно плаћен управо од „дискретног хероја“ британске службе за безбедност интернета.

Спорни вирус „WannaCry“ (WCry, WannaCrypt или WanaCrypt0r) је злонамерни програм који циља оперативне системе Windows коришћењем слабе тачке Microsoft Security Bulletin MS17-010. Edward Snowden је преко свог Twitter налога објавио да је „WannaCry“ био део N.S.A. шпијунског софтвера „вечно плаветнило“ (EternalBlue).

Интернет домен садржан у коду WannaCry вируса је malwaretech.com , уредно плаћен 10 британских фунти од стране „хероја који је случајно спречио највећи глобални сајбер-напад“. Ради се 22-годишњем сараднику британске безбедоносне службе NCSC, који ради за фронтовску FBI фирму „криптон Лоџик“ пријављену у Лос Анђелесу.

Дискретни „херој“ се чак преко свог сајта (домена кога садржи вирус) захвалио својим службама NCSC UK, FBI & ShadowServer и Microsoft на пруженој помоћи. Обновимо градиво: домен „вируса који је уздрмао свет“ је управо исти домен са кога се „херој који је спасао свет од вируса“ захвалио безбедоносним службама NCSC UK, FBI и наравно Microsoft

  • Вирус за плакање (Wanna Cry) је задужен за изазивање „реакције“ пословично наивне светске популације.

Матрица наизглед супротстављених страна (Русија vs САД vs Европска Заједница) пада у воду када схватимо да сви „жестоко супротствљени“ доносе истоветне законе – неретко чак истога дана. За цензуру интернета задужен је DEFT (Deep Exploration and Filtering of Text) систем вештачке интелигенције, којим се као „Fake News“ филтрирају непожељни садржаји на друштвеним мрежама.

  • Крајњи циљ глобалне агенде „безбедног интернета“ је биометријска идентификација свих корисника који желе да приступе мрежи.

WannaCry је само једна у низу алатки (лажних застава) „великог брата“

За плакање: Шта Вам медији неће рећи о вирусу WannaCry

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia