hakerski napad izvrsen virusom NSa - naslovi Fakti

Хакерски напад изведен помоћу „вируса” електронске шпијунаже САД

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Извор: Факти

Хакерски напад на 74 земље изведен помоћу „вируса” електронске шпијунаже САД

НАПАДНУТО 45.000 КОМПЈУТЕРА, А САСВИМ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЋЕ СЕ НАПАДИ ПОНОВИТИ

  • Коришћен вирус-шифратор WannaCry који је тобоже био прошле године украден од америчке Агенције за националну безбедност (NSA)
  • Fox News објавио да су напади имали и елементе „електронског уцењивања” јер су се на екранима „заражених компјутера” појављивале понуде: уплатите ову суму ако желите да ваша база података буде деблокирана

ЧАК 74 земље погодио је сајбер-напад који је извођен помоћу шпијунског софтвера који је разрадила америчка Агенција за националну безбедност (NSA).

Бивши саветник за националну безбедност државе Њујорк – Мајкл Балбони – рекао је телекомпанији Fox News да се ти напади могу обновити:

„Догодио се један од највећих и најобухватнијих сајбер-напада које смо досад имали прилике да видимо. Ушли смо у век у којем ће питање сајбер-безбедности бити на првом месту. Пошто су данас на мети напада били подаци болница – верујем да ће се гледање људи на овакве нападе променити”.

Fox News је објавио да су напади имали и елементе „електронског уцењивања” јер су се на екранима „заражених компјутера” појављивале понуде: уплатите ову суму ако желите да ваша база података буде деблокирана.

          Исти телеканал тврди да је коришћени шпијунски проблем украден од америчке електронске шпијунаже (NSA) 2016-те године и да га је по интернету проширила група хакера позната као Shadow Brokers.

Међу нападнутим среверима били су и они којима располажу руско Министарство унутрашњих послова (било привремено блокирано око 1.000 компјутера) и највећа банка РФ – Сбербанк.

Корпорација Microsoft је објавила да је за нападе коришћен вируса-шифратор WannaCry и да је обновила свој оперативни систем Windows и бесплатни антивирусни систем.

„Лабораторија Касперског” је објавила да је по целом свету било 45.000 покушаја хакерских напада и да је за њих заиста коришћен вирус WannaCry.

          И амерички онлајн-лист Politico објавио је да иза напада стоји хакерска група Shadow Brokers.

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia