strane-investicije-donacije-ipap-nato-dosta-vise

Стране инвестиције и донације

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Премијер Вучи се јавно захвалиo немачким фирмама „што су препознале пристојан пословни амбијент“ у Сербији. Према његовим речима, то је омогућило отварање 5,000 радних места у последње три године.
  • Фамозне немачке фирме у Сербији запошљавају више од 30,000 радника али је дежурна пудлица Ангеле Меркел заборавила једну „ситницу“.

Стране инвестиције и донације

Захваљујући SIEPA – агенцији за страна улагања, стране компаније за сваког запосленог радника добијају од 7,000 до 10,000 евра из буџета. Такозване „стране инвестиције“ су новац отет од сиромашних грађана Сербије, којим се финансирају стране корпорације. Мултионационалне компаније се додатно награђују слободним тржиштем са већ уништеном домаћом конкуренцијом.

  • Просечна плата од 360 евра месечно не само да је најјефтинија радна снага у Европи, већ је уједно и самофинансирајућа услед субвенција из буџета.

Свеједно ради ли се ФИАТ из Италије, Siemens из Немачке или Air Serbia из УАЕ, њихове „инвестиције“ су наше паре. Опроштај дуга странима корпорацијама пребацивањем на републички буџет, додатни је екстра-профит „инвеститорима“.

  • Крајњи циљ „уједињене Европе од Урала до Атлантика“ виђен је на примеру организације „ТОТ“ (Organisation Todt) за време Другог Светског рата.

Организација коју је основао високи нацистички званичник Fritz Todt је у окупираним државама преузимала индустријска постројења, фабрике, природна богатства и инфраструктуру: путеве, железнице и мостове. Ратни заробљеници, Јевреји и словенски народи били су покретачка радна снага нацистичке империје, али за разлику од својих наследника „ТОТ“ није био субвенционисан из буџета.

Савремена верзија некадашње „ТОТ“ организације се зове немачка организација за техничку сарадњу – GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit). Екипа од 162 „GIZ“-овца се налази у Сербији, пажљиво анализирајући постоји ли још нека вредна „инвестиција“ која ће бити финансирана парама грађана. GIZ је приватна организација (као и ТОТ), основана у Берлину 1975 од стране приватног сектора, чији је главни посао лешинарење земаља у транзицији.

Слична искуства има и суседна Македонија, где су седам страних компанија добиле 56 милиона евра из буџета. Према подацима центра за економске анализе, свако радно место отворено у Македонији „страним инвестицијама“ кошта Македонце 21,000 евра.

  • Сумњу у добре намере „западних пријатеља“ додатно изазива и фамозни ИПАП, који под тачком 1.2.4 споразума садржи одреднице невезане за војну сарадњу. Под контектстом регионалне и међународне сарадње, НАТО на себе преузима овлашћења:

„убрзаног спровођења економских реформи и ПРИВАТИЗАЦИЈЕ“

Брендирана као „реформе“, спроводи се легална пљачка индустријских, економских и природних ресурса, уз отимање друштвених предузећа од стране НАТО пакта. Пљачкашку приватизацију заменила је брутална отимачина свих преосталих ресурса, као предуслов за евро-атлантске интеграције.

 

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=02&dd=03&nav_id=1092482
http://www.carsa.rs/podmitljivi-politicari-i-kockanje-drzavnim-budzetom-preko-uredbe-o-podsticaju-za-direktne-investicije/
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=270&cl=08
https://en.wikipedia.org/wiki/Organisation_Todt
http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-ova-dva-problema-ne-mozemo-da-resimo-bez-nemacke-pomoci/q3552xb
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2016&mm=02&dd=02&nav_id=1092034

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia