Еконоцид-на-примеру-Србије

Еконоцид на примеру Србије

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Предлог закона о улагањима Вучићевог режима ослобађањем од плаћања царине даје повлашћен статус страним инвеститорима у односу на домаће произвођаче. Стране компаније новим законом постају привилеговане и изузете од царина и свих увозних дажбина, што ће додатно ослабити буџет Србије.

Еконоцид на примеру Србије

Новим законом о улагањима легализовано је слапање тајних уговора, чиме је цео правни систем стављен ван снаге и замењен са „Lex Specialis“ за фаворизоване инвеститоре по вољи режима.Нови закон штити приватне „дилове“ политичке олигархије, где спадају уговори са ФИАТ, ЈАТ и Етихад и фамозни „Lex Specialis“ Београдског водењака.

Геноцид као злочин са намером потпуног или делимичног уништења нације није лимитиран само на конц-логоре и масовна стрељања. Насилна промена демографске структуре становништва увозом илегалаца из Африке и са Блиског Истока суптилни је метод етничког ћишћења. Културоцид (Cultural genocide) на примеру Србије одрадили су булдожери министарке из Тузле рушењем рано-хришћанске базилике и планираним потапањем Ваљевске Грачанице.

Еконоцид (економски геноцид) који се спроводи над грађанима Србије брендиран је као „економска криза“. Наднационалне институције као што су ММФ и ЕЗ примењују на Србији стратегију испробану у Руанди после грађанског рата. Економска криза се дизајнира методом корисних идиота на власти, након чега се понуди спасоносно „решење“ у виду транзиције, реструктуирања и реформи.

Понуђено и од самог почетка планирано „решење“ наднационалних институција као циљани резултат има деиндустријализацију и преузимање свих финансијских, енергетских, рудних и аграрних потенцијала. Крајњи резултат „болних реформи да би живели боље“ је комплетна распородаја националних ресурса по систему „цент за долар“ и повећање државног дуга до неодрживости.

Нобеловац Џозеф Штиглиц је стратегију ММФ за поробљавање националних држава описао са четири једноставна корака: приватизација, либерализација, тржишно одређивање цена и ММФ „протест“ након чега следи преузимање. Сличан рецепт виђен је и на примеру Грчке, када је помоћ „тројке“ била толико успешна да су Грцима од државе остали само дугови међународном банкарском картелу.

Отварање тржишта за компаније из ЕЗ уништило је српску индустрију, а царинска либерализација је довела аграр до колапса. Држава већ пола године касни са исплатом субвенција пољопривредницима зато што нема 56 милиона € у буџету. Уместо српског аграра и индустрије, финансира се кампања „летујте у Србији“ илегалаца из Африке и са Блиског Истока.

Такозване „стране инвестиције“ су паре грађана Србије из буџета, којима се финансирају наводни инвеститори, са по 10,000 € за свако радно место. Закон о конверзији земљишта поклонио је грађевинско земљиште тајкунима, а потписивањем ССП од 1 јануара 2017, странцима је омогућена куповина и пољопривредног земљишта.

Потписивањем ИПАП споразума чланом 1.2.4 НАТО је на себе презео овлашћења убрзаног спровођења економских реформи и приватизације. Међународни економски споразуми, убрзање економског раста смањење сиве економије и „окончање приватизације кроз стечај, ликвидацију и реструктуирање“ су надлежности не владе Србије – већ НАТО пакта.

Нови светски поредак као ултимативно оружје глобализације користи Агенду 21 УН – однедавно брендирану као „Агенда 2030“. Пројекат морбидних умова за свој крајњи циљ има глобални комунизам светске владе, једну имагинарну валуту, заједничко школство и једну светску религију.

Светској „супер-држави“ колапс националних држава неопходан је за њихову трансформацију у скуп регија – ради лакшег владања и онемогућавања отпора. Колапсом економије државе свој национални суверенитет предају на управу наднационалним структурама: ММФ, СБ, ЕЦБ или НАТО. Некада националне државе тада постају власништво страних корпорација, заједно са природни богатствима, обрадивим земљиштем, изворима пијаће воде и становништвом – као колатералном штетом.

Процеси који привилегују међународне корпорације на штету домаћих произвођача начин су убрзавања неизбежног колапса. Привилеговање страних компанија ослобађањем плаћање царине и увозних такси само је још један у низу штетних закона који ће убрзати колапс, праћен преузимањем виђеном на примеру Грчке.

Либерализација је слобода предвиђена не за људе, већ за несметан проток капитала и робе, а сама глобализације подразумева иста правила за све државе. Србија је само још једна у низу жртви „copy-paste“ метода рушење националних држава ради њихове регионализације са циљем лакшег управљања од страног, наднационалног механизма.

Еконоцид (економски геноцид) идеалан је начин трансформације друштва у нео-феудализам, са становништвом у улози покорне „раје“. Такозвана светска економска криза није нежељена последица, већ планирани резултат дизајнираног економског геноцида.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:573264-Strancima-masine-bez-carine
http://www.vaseljenska.com/ekonomija/vucic-se-hvali-unistenom-srpskom-privredom-hrvatima-smo-mi-dali-kompletno-nase-trziste/
http://www.globalresearch.ca/it-s-not-a-debt-crisis-it-s-economic-genocide/25822
http://ekonomskevesti.com/srbija/radulovic-nacrt-zakona-o-ulaganjima-legalizuje-sklapanje-tajnih-ugovora/
http://www.globalresearch.ca/economic-genocide-in-rwanda-installing-a-us-protectorate-in-central-africa/5408866

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia