dosije-tonies-gmbh-nemacki-kralj-svinja-u-poseti-oboru

Досије Tönnies GmbH: Немачки краљ свиња у посети обору

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Немачки „краљ“ меса Clemens Tönnies долази у Србију да би дефинисао услове „страних инвестиција“ са министром пољопривреде Недимовићем (NALED).
  • Посета немачког „краља“ свиња балканском обору увеличана је проглашењем заразне болести „плави језика“ српске стоке у Шумадији.

Досије Tönnies GmbH: Немачки „краљ“ и домаће свињ(ариј)е

Немачки „краљ“ меса Clemens Tönnies долази у понедељак у Београд како би дефинисао услове „страних инвестиција“ у Војводину. Према најави ресорног министра, реч је о историјских 400 милиона евра – без назнаке који део „страних инвестиција“ су заправо паре из српског буџета.

Главни организатор „комбинације“ је ружна њушка NALED-а, бивши члан ДСС-а и садашњи напредњак Бранислав Недимовић. Напоредо са посетом немачког „краља“ балканском обору спонтано је проглашена зараза болести „плави језик“ српске стоке у Шумадији.

Министарство пољопривреде на чијем се челу налази – гле чуда, управо „NALED“-овац Бранислав Недимовић, прогласило је заразу у селима Семодраж и Шаране код Горњег Милановца. Tönnies GmbH инвестиција у Војводину свечано је увеличана проглашавањем „зараженог подручја“ у Шумадији и Поморављу, подручја полупречника 100 километара од места где је наводно избила зараза.

Министарство пољопривреде на чијем се челу налази Бранислав Недимовић као мере предлаже забрану промета, кретања и продаје животиња, пописа све стоке у газдинствима и убијање и уклањање (наводно) заражених животиња. Једно од спасоносних „решења“ болести плавог језика као „проблема“ је насилна вакцинација стоке нерегистрован вакцином „BPondestepoort biological products“ из суседне нам Намибије плаћене рекордних 1,75 евра по дози.

Проглашењем заразе болести "плави јези" (febris catarrhalis ovium) министарство пољопривреде ће се решити прекомерног увоза нерегистрованих ветеринарских намибијских вакцина, уједно учинивши немачком "краљу" свиња лавовску услугу елиминације конкуренције домаћих произвођача.
  • Портпарол Tönnies GmbH др André Vielstädte је у разговору за BIRN јасно нагласио агенду немачке корпорације за Србију као „затворени ланац производње.“

„То подразумева сточарство, кланице, дистрибуцију, дакле од сировине до производа на тањиру“

Да је крајњи план немачког Tönnies GmbH тотални мопонол над комплетним тржиштем хране потврђује и такозвани „тенисов закон“, усвојен прошле године. Опозиционе странке и представници пољопривредника упозорили су да нов закон о пољопривредном земљшиту омогућава немачком Tönnies GmbH да ради под повлашћеним условима. Новим законом је предвиђено да страни инвеститор може да добије 30% земљишта у свакој јединици локалне самоуправе на период од 30 година, чиме ће домаћи произвођачи бити елиминисани као конкуренција немачком гиганту.

Проглашење заразе болести „плави језик“ не само да ће забранити производњу и продају стоке домаћим пољопривредницима сада, већ ће им уједно онемогућити извоз услед обавезне вакцинације. Европскa Унијa и Рускa Федерацијa законом забрањују увоз меса вакцинисане стоке, услед чега су српски произвођачи једним потезом режимске мафије изгубили оба тржишта.

  • Најава доласка Tönnies GmbH је почетком године испраћена одговарајућим општинским актима, због којих су паори у Алибунару били приморани да покољу „вишак“ стоке.

Општинска одлука режимске власти у Алибунару била је пробни балон реакције јавности на ограничење производње стоке домаћим пољопривредницима. Изгласани закон на локалном (општинском) нивоу је лимитирао домаћим пољопривредницима узгој на максимално 10 свиња по домаћинству – да се не би угрозила „страна инвестиција“ немачког Tönnies GmbH.

Емисија о пољопривреди „добра земља“ (b92) експресно је укинута када је водитељ Урош Давидовић објавио прилог о увозу 300,000 свиња којим се намерно десеткује домаће сточарство. Монопол на тржишту и елиминација конкуренције је предуслов доласка међународних корпорација, свеједно радило се о FIAT, Philip Morris, IKEA или Tönnies GmbH.

Лишен било каквог осећаја за хумор, Шваба Clemens Tönnies је Кисинџерову идеју контроле ресурса и „владање путем хране“ схватио буквално. Политичари то зову „стране инвестиције“, а портпарол André Vielstädte је употребио израз „затворени ланац производње“ – од обора до стола, без конкуренције.

  • Happy Hunger Games

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/nemacki-kralj-mesa-otvara-firmu-u-srbiji/8ls6qvx
http://www.kurir.rs/vesti/srbija/zaraza-stoka-u-selima-kod-gornjeg-milanovca-obolela-od-plavog-jezika-clanak-2503983
https://de.wikipedia.org/wiki/Clemens_T%C3%B6nnies
http://anon2.net/ekonomija/agenda-21-u-alek-bunaru/
http://mojbecej.rs/strah-nada-zbog-dolaska-tenisa/
http://anon2.net/drugi-pisu/nepotrebnim-vakcinama-punih-dzepova-tabloid-vuk-stanic/
http://www.naled-serbia.org/sr/news/details/1073/Ana-Brnabic-i-Branislav-Nedimovic-ministri-u-Vladi-Srbije
http://www.nspm.rs/hronika/b92-ukinuo-emisiju-dobra-zemlja-urosa-davidovica-zbog-objavljivanja-podatka-o-uvozu-300.000-svinja-i-unistavanju-srpskih-stocara.html
http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/aktuelno/u-alibunaru-teraju-paore-da-pokolju-stoku_686812.html
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82_%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B3_%D1%98%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia