Депресија: нафта, злато и опет 2008

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Цена сирове нафте пала је на рекордних 28 $ долара по барелу, што је само четвртина вредности од пре две године.
  • Економски рат који НАТО државе воде против Русије узима свој данак не само на вредности рубље, већ и на светским берзама.

Депресија: нафта, злато и опет 2008

Према писању медија, већина светских берзанских индекса регистровала је пад вредности, а акције на европским и светским берзама су наставиле да падају. Амерички компанија из Северне Дакоте је за своју понуду сирове нафте добила – негативну вредност, а купац је тражио од продавца доплату од 0,5 $ за барел.

Обарање цене нафте је циљани удар на Руски буџет, који половину прихода добија од продаје енергената. Нежељена последица економског рата против Русије је суицид већ годинама уздрмане светске економије.

oil

Глобална економија делује по принципу спојених судова, те је удар на економију Русије економски харакири светских финансијских токова. Вол Стрит је почетак 2016 године „прославио“ највећим четвородневним падом акција за последњих 119 година.

Амерички ланац продавница „WalMart“ је затворио више од 200 продавница, а француски премијер Оланд је прогласио „ванредно економско стање“ због гигантских промена у свету.

Почетак краја глобалне економије јасно илуструје чињеница да на Атлантику нема теретних бродова, самим тим – нема ни трговине између Америке и Европе. Крах светских берзи је САД и државе Европе већ коштао 2,500 милијарди $.

Репризу нове светске економске кризе, попут оне из 2008 године најавили су не само економски стручњаци, већ и власници глобалне економије – Ротшилд и Сорош. Јагма за златом на светском тржишту јасан је показатељ да се глобална економија налази на ивици колапса.

Ако сте на тренутак помислили да крах берзе и пад цена нафте немају везе са вама – сетите се принципа спојених судова са почетка текста.

Међународне финансије на првој линији ватре, осим рубље као колатерлну штету могу имати евро и долар као резервну светску валуту. Фондови који исплаћују плате и пензије инвестирани су у берзанске акције и обвезнице – са тенденцијом долазећег колапса.

Депресија - није само медицински термин.

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.blic.rs/vesti/svet/pad-nafte-ispod-28-dolara-oborio-svetske-berzanske-indekse/grdlrke
http://www.intermagazin.rs/sok-u-americi-americka-nafta-ne-vredi-ni-0-dolara/
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/443094/Cena-nafte-pada-da-bi-Rusija-bankrotirala
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/najveci-cetvorodnevni-pad-na-vol-stritu-za-poslednjih-119-godina
http://www.politika.rs/scc/clanak/347386/Jagma-za-zlatom-vesnik-novog-finansijskog-loma
rap_ppr_ruta2_150212_eng.pdf

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia