tajne-vladarskog-zanata-ivona-zivkovic

Тајна владарског заната | Аутор: Ивона Живковић

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Новац се мења, дугови и дијаманти су вечни

Нема веће грешке од тога да уђете у бизнис који не познајете. Трговина хартијама од вредности, многи верују, представља бизнис. Али то је само игра. У овој игри правила су направљена тако да их савршено познају само они који су игру зарад свог интереса измислили. Као шибицари. Остали улећу лаковерно.

Аутор: Ивона Живковић

Сагледајмо то мало боље. Замислите да имате десеторо деце или стотину или више хиљада (не морају бити ваша деца) које можете од малих ногу да научите свему што знају. Шта ћете их научити?

Ако имате владарског духа, научићете их да раде за вас. Нема веће силе на Планети од организоване људске заједнице. То знају прави владари. Ова заједница може за вас радити све – производити храну, одећу, снабдевати вас енергентима, могу вам правити куће, аутомобиле, бродове, путеве, копати злато, нафту, остале метале итд. Могу вас физички чувати као војска или полиција. Наравно, можете их научити да краду и убијају за вас.

Временом ће ова заједница сама научити да се одржава и усавршава радећи увек на истом принципу- стварајући материјална добра или их пљачкати и опслужујући Вас. Временом ће се размножавати, а своја знања (која сте им ви дали) преносиће новим поколењима. Што је већа оваква организована људска заједница (или лоповска) , онај који је на њеном челу је моћнији.

Они ће уместо вас ићи у ратове, освајаће вам туђе територије, бориће се да надјача друге господаре који су схватили исто што и ви и организовали своје друштвене заједнице.

Веровали или не преко деведесет девет посто људске популације тражи да буде део заједнице. И мафија је заједница. Само мали проценат (један до два посто) има истинске владарске гене.

Једини ваш посао је (ако сте са владарским генима) да своје људе организујете и да их у тој организацији одржавате.

Никако не смете допустити да се ваша друштвена заједница распадне, односно да почне да ради на начин који вам није од користи и који вам не доноси материјалне вредности и моћ. Јер само оно што радом ствара ова заједница су истинске вредности. Ништа не може саградити кућу или направити аутомибил осим људског ума и рада. Новац не може да ствара јер је то само обичан фарбани папир. Баците пет милијарди евра у реку и неће вам нићи мост. Баците тону злата, али моста неће бити. Али, зато сваки мост, сваки пут, свака кућа може настати без и једне паре. Дакле, само људски рад ствара праве вредности и само су људи носиоци енергије стварања. Новац то није, и такозване стране инвестиције су чиста илузија (обмана).

Мислите о овоме.

Али, да би сте овакву заједницу која ствара (или поткрада друге) држали под контролом, посебно ако је веома бројна са преко милион или чак милијарду јединки, морате увек одржавати њихову потребу да раде (за вас) чак и када вам ништа више није потребно. Као и ауто који мора стално да се вози, или коњ који се мора изјахивати да се не улењи.

Такође, не смете нипошто дозволити да се друштво организује на неки други начин и то такав да се окрену против вас. Ако мислите да останете њихов владар вечито. Најбоље је зато да и не знају да раде за вас. Нека мисле да раде за себе.

 • Техника владања је веома стара

Хиљадама година од када постоји људска заједница владари су смишљали разне начине како да одржавају своју радну силу у покорности и раду, а да ослабе непријатељску и подрију њену организацију.

Некада је за то коришћена обична физичка сила тако што су туђи робови убијани или откупљивани, а жене куповане, отимане и превођене у сопствену екипу. Данас се ово ради на један перфиднији начин тако што се туђе друштвене заједнице дестабилизију изнутра, а сопствена се кришом у облику тајне мреже (која се препознаје само по шифрама које користи) шири по читавом свету. Ционисти и највећи део тзв. јеврејског народа су једна таква идеолошки „шифрована“ међународна организација повезана истим циљем – да функционишу као глобална финансијска мрежа. Матрица по којој раде (и којој су од малих ногу научени) назива се „јудаизам“.

Нације државе и територије више немају смисла, већ владари владају са својим „народима“ који су расно и национално мешани по читавом свету помоћу инструираних агената. Мешанци немају осећај припадности тлу на коме су поникли.
 • Једна од полуга којом се корисно „људско стадо“ држи под контролом је новац.

Људи знају само оно што науче, па су тако властелини научили своја стада да у међусобној трговини користе овај фарбани папир или друге хартије од вредности. Њихов рад тако подстичу оваквим папирима. Да је овај папир, ипак само папир, знате ви као владар, али не и ваше двоножне “овце”. За њих је овај папир веменом постао смисао живота. Они ништа нису у стању да раде ако им не дате овај папир. Да би подигли мост или градили пут, они мисле да то кошта и да зато прво треба обезбедити папир. Ако им дате да, каобајаги, воде неку мању друштвени комуну где треба да се самоорганизују, они ће увек за све прво тражити тај папир. Ако га немају, мораће да се задужују. И ви ћете им тај папир радо продавати. И то је смисао постојања данашњег новца који није ништа друго до папир.

Једноставно, ваши ученици верују да је новац оно што вреди. Логично јер сте их томе вековима учили и научили. Паре, паре… А тај новац ви и правите, штампате га и дајете му вредност. Колико робе им дате да њоме располажу и да је размењују, толико им дате папира да могу да се помоћу њега обрачунавају. Уколико на њиховом тржишту настане мањак робе, имаће вишак новца и обрнуто. Са више произведене робе, морате им убацити на тржиште више новца. Некада је новац био само замена (признаница) за злато и сребро, али данас је он само – папир.

Обожавање новца као Божански култ

Пошто папир може да фарба и сецка свако, као што свако може да има злато, да би сте имали апсолутну власт морали сте то право – да убацујете свој папир на тржиште као једино законско средство плаћања (legal tender) да приграбите само за себе. И то сте учинили вештим манипулацијама у једном дугом временском периоду тако што сте се са још неколицином властелина направили банкарски картел. То значи да сте стекли монопол над послом креирања новца и његовог убацивања у робно- новчану размену. Након што сте у 17. веку основали своју прву приватну централну банку, Bank of England, успели сте након перфидно оркестрираног и финансираног грађанског рата да то екслузивно право обезбедите и у САД. Тако сте 1912 .године основали америчку централну банку FED. Захваљујући њој, данас сте власник не само 300 милиона робова у САД, већ и 500 милиона у Европи и још много широм света. Тих 300 милиона у САД су вам и најмоћнија светска војска данас, и читав свет их мрзи јер мисли да ратују због себе и неког свог националног интереса. Само мало људи зна да су они (Американци) само плаћени робови који ратују и убијају за вас и ваш транснационални корпоративни бизнис, пре свега за вашу монополску позицију да можете да продајете свој папир као легално средство плаћања.

И то је техника невидљивог владања. Ви их обасипате огромном количином зеленог папира, а они су као “суверена” држава све задуженији. Али, да они уопште нису суверена држава, видећемо касније.

Данашњи еври и долари су fiat money (створени договором) и њих не можете у банци заменити за злато или сребро.

 • Како сте то извели?

Вредност долара сте перфидно најпре везали за злато (договором из Бретон Вудса) па сте тако створили, као мађионичар, илузију да су злато и долар исто. Онда сте из читавог света простом трампом (долар за злато) узимали право злато, а давали зелени папир (које сте им наметнули да прихвате јер сте декларисали да је исто што и злато). Када сте у свом трезору у САД нагомилали огромне количине злата (посебно након Два светска рата тако што сте ојадили богату немачку која је морала да вам плаћа ратну репарацију у злату) , могли сте читавом свету да се представите као власник највеће количине злата у свету. Тако сте са илузијом да је злато исто што и долар убацили долар у тржишну игру у читавом свету и он је постао светска резервна монета тј. исто што и злато. Онда сте наметнули да се нафта може продавати само за доларе, и кренула је потражња за вашим папиром. Долар и нафта су били у вашим рукама. И даље сте само штанцовали и штанцовали доларе… Да би сте онда „овцама“ представили нову декларацију која каже да они своје доларе више не могу да замене за злато , јер то више није исто. Тако је вама остало злато, а њима папир. Онда сте огромну количину злата из Америке пренели у своје трезоре у Швајцарску. Сад сличну игрицу играте са другим папиром, који сте назвали – евро. А, онда ћете прећи у Кину. Милијарда „оваца“ и то веома вредних је право богатство.

Берзански картароши

Са овим шереним папиром се са „овцама“ може лепо играти и тако што ћете му кроз једну другу занимљиву „друштвену игрицу“ давати и одузимати вредност у робној размени. Одузмањем вредности овом папиру, можете себи такође прибавити добит. На ову идеју сте дошли док сте једног дана седели са својим пајтосима из владарских кругова и прекраћивали време играјући неку од древних карташких игара – рецимо покер, преферанс или још боље бриџ (на руском се каже „бирич“). Тако сте смислили да својим двоногим “овцама” пласирате једну овакву велику игру на глобалном нивоу са новцем, тако да их можете “ шишати“ како вам се ћефне и како вам је у интересу. Наиме, пустићете их да се играју са овим папирима, верујући да могу тако зарадити више новца, а вама ће то послужити да новац можете са тржишта да повлачите и убацијете и тако стварате вештачке економске кризе. „Ошишана овца” онда мора да зајми од вас за ново вештачко руно, док јој право поново не израсте (искључиво од рада). А та „ошишана овца“ је најбоље да буде нека држава. Наравно, на њеном „челу“ мора бити „ован“ који о вашој играрији нема појма, али је самоуверен као и сваки ован.

 • Та велика игра са новцем се зове – финансијска берза. Берзи има више, а и игре су различите. Свака “овца” бира оно што мисли да ће јој донети највише пара.
Играње на финансијској берзи је једна од највећих менталних манипулација великих продавача илузија који својом интелигенцијом и поквареношћу владају светом и пљачкају га.

Правила игре

 • На берзи ви имате своје убачене карташе са новцем (раде исто што и шибицари)

Након што својим одабраним најталентованијим “карташима” као и обичним “овцама” поделите спекулативни новац (fiat money) у облику акција или државних обвезница (оним што се у „бриџу“ назива „лицитација“) можете покренути игру. На пример да играте са адутима која се називају „short selling“ или „buying long“.

Short selling је берзанска игра у којој ваш партнер картарош (као онај у „бриџу“ који се назива “балван” и чије карте сви знају) изненада “предосети” да ће вредност нечијих акција пасти. Пошто су разне “овце” покуповале акције (папире са исписаним бројевима), уверене да ће се оне на берзи ( као на рулету) завртети тако да завреде више (јер не знају да ваши балвани” врте берзу), ваш “балван” тако почне да игра настојећи да их што више прода. Пошто оне нису његове, него разних „оваца“ , у игру је убачен још један адут који се зове „брокер“. Е, тај брокер ономе који је “предосетио” да ће вредност одређених акција да падне позајми туђе акције и он их онда продаје, продаје, продаје … Због својих „изузетних способности“ да „предосећа“ кад ће акције да падну или да скоче, овце у брокеру виде свог најбољег саветодавца и слепо му верују. Шта год да им саветује.

Вредност коју је играч “short selling позиција” позајмио записује се на његов рачун као његов дуг и када се игра заврши он своје задужење мора да покрије. Уколико је вредност типованих акција заиста пала након продаје, “балван” играч лако све надокнади јер је на добитку. И остали власници акција („овце“) су срећни што их је лишио акција чија је вредност пала.

И брокер је срећан, јер за своју услугу добија одређени проценат.

И сви су задовољни и нико не размишља како је главни short selling играч “предосетио “ да ће вредност акција ( на пример British Petroleum) да падне. Нико не зна да сте ви, као владар, то смислили и дојавили му па да сте чак у стању да дигнете у ваздух неку нафтну бушотину и направите тешку еколошку катастрофу, само ако вам је то у интересу.

Акције British Petroleum-а 31.марта 2010., само десетак дана пре него им је платформа у Мексичком заливу експлодирала, „видовита“ банка Goldman Sachs је продала и тако се спасила губитка. Ова банка немачких Јевреја је у служби Ватикана и њиховог бизниса.

Код потезања адута у игри „buying long“ ради се исто то са продајом унапред резервисањем акција за које ваш играч на берзи “предосети” да ће вредност да им скочи. Једноставно циљ игре је купи јефтиније – продај скупље. Овај спекулативни новац, међутим, нема везе са стварном количином робе на тржишту, те управо зато његов налет на неко државно тржиште изазове тежак поремећај. Што вам и јесте циљ као владара.

 • Најважнија ствар у овој игри где се врте милијарде спекулативног (замишљеног) новца је да обезбедите рачуне са којих ћете новац повлачити и пребацивати на берзу. За ово постоје посебни адути названи „хеџ фондови“. Тако су главни играчи на берзи они који могу да обезбеде велике „хеџ фондове“. То су главни берзански шибицари.

Њих петорица се тренутно највише тиме баве: Џорџ Сорош ( зарадио прошле године 3,3 милијарде долара, Дејвид Тепер (зарадио прошле године 4 милијарде долара), Џејмс Симонс (зарадио 2,5 милијарди), Џон Паулсон (2,4 милијарде долара) и Стив Коен (1,4 милијарде). Сви су ционисти (тј. илузионисти). Ционизам (илузионизам) је мрежа ових” балвана” који функционишу организовано како им властела налаже.

Такав спекулативни новац они онда инвестирају тачно тамо где им властелини кажу. И продрмају непријатељско тржиште и изазову економску кризу или рат.

Сорош је тако „short selling“ игром 6. септембра 1992. године оборио вредност британске фунте. У само једном дану направио је удар на лондонској берзи са отварањем 10 милијарди долара „short позиција“ на фунти (“предосећајући” да ће она пасти). И други су одмах почели да продају фунте. Само тог дана је зарадио милијарду долара (спекулативног новца). И фунта је пала у својој вредности. Што је и био циљ властеле која је тада желела јачи евро у односу на фунту. Сорошев хеџ фонд се зове Квантум фонд.

У ствари обични људи, који нису у стању да се сами организују као сила, углавном мењају вредност свог рада за новац. Онда новац стављају у банке или конвертују у акције. И ту их ви као властелин једноствно увек имате на узди. Узду само опуштате или затежете тако што мењате вредност новцу и акцијама. Богатије “овце” преко ноћи ошишате, а гологузију очас окитите “државничким “ и „експертским “ руном. У ствари овакве овце се само доводе на политичке функције где служе као корисни идиоти. Шта друго може овца?

Сви ови „експерти“за економију и државну политику су део обичне раје и постављени су на одређене позиције у Србији само зато што су им мозгови претходно потпуно програмирани специјалном мантром којом се локални кадрови у свакој банана држави систематски обучавају на разним политичким курсевима и саветовањима и која за њих организују одређене агентуре са Запада. Та мантра је за Србију сведена на ове три реченице:

 • „Неопходне су нам стране инвестиције“
 • „Стране инвестиције доносе отварање нових радних места“
 • „Наш политички задатак је улазак у Европску Унију“

Тачка.

Да објасне како се тиме стиче добит (контрола над виталним ресурсима – земљиштем, енергентима, тржиштем, технологијама итд.) ови испрани мозгови нису у стању. Нити један од њих никада ништа није произвео ни продао на тржишту, нити има контролу над било којим стратешким ресурсом. Да их случајно неко не деконцентрише незгодним питањем (које би их пробудило из ове експертске умишљености ), њих интервјуишу увек исти подобни новинари (такође политички неписмени и под контролом исте агентуре). Са обичним народом ови ликови не комуницирају и научени су да народ њих не може да схвати. Јер, они су едукована елита, а народ је неписмен. Овај систем менталне обраде се назива „mind control“ и деценијама је разрађиван у владарским круговима. Идентично је и у Хрватској и у другим „земљама у транзицији“.

 • Када новца на тржишту има мање, јер су „овце“ направиле пуно робе, ви ћете им продати новац тј. понудити позајмицу (од измисљеног новца) како би робу могле да купују по истој цени, а свака позајмица значи дуг. И овца ће то видети као сламку спаса, а ви ћете им тако држати омчу око врата.

У фамозним Протоколима Сионских мудраца , поглавље 20 пише управо то: “… то је доказ нашег генијалног ума Изабраних да смо мудро планирали да им (Гојама или овцама) представимо материју зајмова на такав начин да они у томе види предност за себе”.

Уколико на тржишту имате мањак робе, то значи да ћете имати вишак новца. И то “едуковани” економисти виде као извор инфлације, а то је страх и трепет за економију. Али, нису они криви, тако су научени. У ствари, ако вам роба не треба, не морате ни да је производите. Али, ви као властелин јако добро знате да ваше „овце“ морају стално да раде, чак и ако имате хиперпродукцију, а имате је. Зато морате стално да балансирате са играријама на тржишту: овце (робови) морају стално да раде, новац каналишете тако да је увек тражен, а робу с свремена на свреме проглашавате технолошки заосталом и терате их да праве ново. Нове технологије, нова решења…

 • Ако ништа не успете са овим, морате направити рат, уништити робу и вишак радне снаге и онда све из почетка уз нове “овце” и стари систем игре за рају.
“Картање” на берзи са хартијама од вредности постала је временом научна дисциплина. Овце (Гоје) се образују тако да верују да се у овој области стварно води некаква важна државна и економска политика.

Многи едуковани економисти, професори, банкари и такозвани финансијски експерти посматрају оно што се догађа на тржишту хартијама од вредности и онда праве неку своју веродостојну теорију како би догађаје објаснили. Али управо оно што је Франклин Рузвелт рекао за државну политику, важи и за финансијско тржиште: “Ништа се не догађа случајно. Ако се догађа, можете се кладити да је било планирано да се тако догоди”.

”Наша је парола – сила и лицемерство. Само сила побјеђује у стварима политичким, нарочито ако се она крије у талентима који су неопходни за државнике. Насиље мора бити принцип, а лукавство и лицемерство правило за све владе које не желе да ставе своју круну пред ноге агената какве год нове силе…”, записано је у поменутим Протоколима још пре више од сто година.

Дакле, сада имете екипу “талентованих” државника, посебно обучених гувернера централних банака (који су “стручњаци”). Све њих сте научили и акадамски титулисали да виде свет од папира којима влада такозвано “међународно право”. Само владари знају да је једина права сила – физичка сила организоване друштвене заједнице једног или више народа коју они контролишу. „Овцама“ тако на силу, уз помоћ бомби, узмете део територије као, на пример, Косово и Метохију, а дате им „међународно право“ да се вербално буне и само дипломатски боре за своја “међународна права” и спрдајте се са њима до миле воље. Наравно, за њихово вербално „бунтовништво“ дариваћете их својим папирним новцима у таквим количинама да постану потпуно омамљени и раде тачно оно што је у вашем интересу. То се зове корупција.
„Суверени“ дуг поробљених држава

 • Робно нобчана размена је постала вид „живота“ у коме се новац појављује као „крвоток“ који повезује људски рад и размену добара.

Али, продаја новца у овом „крвотоку“ ствара један паразитски продукт , а то је камата. Пошто се главница увак враћа, и представља само привремену позајмицу, оно што се заиста продаје и што је нов „производ“ у ствари је камата. Камата је креирана замена за вредност из – НИЧЕГА. Како се ни из чега не може направити НЕШТО, гомила се новчана „вредност“ која то није у односу на количину робе у оптицају. Тај вишак представља „метаболичко ђубре“ које временом тешко ремети тржишне вредности. И те вредности су данас несумњиво поремећене.

Зато је изазивање ратова и економских криза један перфидан и смишљен план како би се вишак новца елиминисао са тржишта, баш као и вишак робе јер капитализам производи хиперпродукцију.

 • Реално, нема потребе да људи толико раде и стварају, посебно када је технолошки развој на том ступњу да машине могу много тога да одраде. Али, сетите се, владари не смеју дозволити да им се народ улењи и почне да мудрује.
Када робови не би стално радили и тако се држали у сталном страху да ће остати пез новца (без посла) , владари би игубили своју моћ.

Аутор: Ивона Живковић, Извор: IvonaZivkovic.net

http://www.ivonazivkovic.net/TAJNA-VLADANJA-PRVI-DEO.html

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia