projekat-haarp-zemlja-kao-oruzje

Пројекат ХААРП | Аутор: Ивона Живковић

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Да ли је могуће да Трећи светски рат почне, а да цивили то не примете?

Како би изгледао глобални рат у 21 веку? Да ли би се водио крстарећим ракетама са нуклеарним бојевим главама, које би Руси и Американци у једном тренутку испалили једни на друге, онако како то приказују учестали катастрофични филмови последњих година? Тешко да ће бити тако. Јер, ма ко да почне рат нуклеарним оружјем, следи му исти одговор. А то је крај за све.

Аутор: Ивона Живковић

Пројекат ХААРП

Зато амерички и руски војни стратези већ деценијама раде на прављењу такве врсте оружја, које неће директно уништавати живу силу (већ индиректно), а војници се неће слати у војне мисије. Ново (тајно) оружије ће бити невидљиво и економично. Како све то? Тако што ће се као оружје користити планета Земља која разним елементарним непогодама може нанети штету појединим државама, чак већу него нека војна сила.

  • Ерупције вулкана, земљотреси, обилне падавине са поплавама, дуготрајне суше, урагани, цунами таласи, могу тешко оштетити економију непријатеља као и његову потенцијалну живу силу. И нико неће бити прозван за геноцид.

Дакле, треба само разрадити технику којом ће се климатске промене и тектонски поремећаји вештачки и контролисано изазивати. О модификацији климе као начину да се код непријатељских држава изазову дуге суше и поплаве, у својој књизи „Између два доба“, писао је још 1970. године Збигњев Бржежински, бивши саветник за националну безбедност САД, а данас главни стратег Новог Светског Поретка. Посебно је истакао и економичност оваквог ратовања.

И бивши француски официр, Марк Филтерман, је 1980. помињао „неконвенционално и несмртоносно оружје“ које развијају Руси и Американци, а којим ће моћи да се помоћу електромагнетних таласа ултра високе и екстремно ниске фреквенције утиче на промену климе, помоћу које би се непријатељу нанеле огромне материјалне штете.

Последњих година, када смо сведоци великих временских непогода, почев од појаве фамозног Ел Ниња који је изазвао много урагана и поплава, затим цунамија и снежних падавина у подручијима где их никада пре није било, право је време за размишљање о овом „тајном оружју“.

На то већ годинама упозоравају и многи истакнути светски научници. Тако др. Николас Бегич, активно учествује у кампањи против ексепримената који се врше у програму ХААРП (High-Frequency Active Aural Research Program) на Аљасци. Експерименти се врше тако што се изузетно моћном технологијом за производњу високо фреквентних електромагнетних таласа бомбардују честице у јоносфери и загревају се. Електромагнетни талас онда одскочи натраг и екстремно ниском фреквенцијом подире у све на Земљи – и живо и мртво.

Код људи ово може изазвати и оштећења мозга.

Загревањем јоносфере ремети се магнетно поље Земље, па се ометају телекомуникације непријатеља. Поред тога стварају се озонске рупе у атмосфери изнад територије непријатеља па се становништво и војска излажу смртоносном зрачењу из свемира. Најзад, могу се изазвати велике временске непогоде, као огромне падавине са поплавама и суше.

Други метод је употреба таласа екстремно ниске фреквенције (ELF) који пролазећи кроз море, земљу и атмосферу могу иазазвати механичке вибрације на великим удаљеностима и тако циљано подстаћи земљотресе и промену времена.

Поред експеримената са електромагнетним таласима, зарад промене климе коришћене су и хемикалије, као баријум и литијум, који су убацивани изнад озонског слоја атмосфере. Ове хемикалије изазивају поред оштећења озонског омотача и јак светлосни бљесак и стварају вештачке светлуцаве облаке, какви су рецимо виђани изнад Северне Америке 1980. и 1990.

О овоме скреће пажњу др Росали Бертел у својој книзи „Планета Земља: Последње оружје рата“. Др Бертел наводи да је познато да постоји међузависност између земљотреса и јоносфере (атмосферски слој од 80 до 595 километара изнад површине земље). У складу са тим, многим потресима претходних година претходили су необични феномени. На пример, земљотрес у Танг Шану у Кини 28. јула 1976. године однео је преко 650 000 људских живота. Потресу је претходило јако атмосферско светлуцање за које је речено да је проузроковано Совјетским експериментима са ЕЛФ загревањем јоносфере.

Такође, 12. септембра 1989. на подручју Калифорније регистровани су ЕЛФ таласи. Њихов интензитет је временом бивао све јачи, да би ишчезли 5. октобра. Већ 7. октобра поново су се појавили, али са јачином која је премашила оквире скале за мерење. Три сата касније земљотрес је погодио Сан Франциско.

Вашингтон Тајмс је марта 1992. писао да су уређаји на Земљи и на сателитима открили мистериозне радио таласе непосредно пред земљотресе у Јужној Калифорнији, Јерменији, Јапану и Северној Калифорнији између 1986. и 1989. Земљотресу који је погодио Лос Анђелес, 17. јануара 1994. године такође је претходио необичан радио талас као и два јака звучна удара.

Ове чудене коинциденције и појаве нико није до сада објаснио. Али је зато америчко Министараство за одбрану 1997. упозорило јавност о могућим последицама еко-тероризма, при чему би терористи коришћењем електромагнетних таласа могли утицати на промену климе, активирање земљотреса и вулкана.

„Војска увек има тактику да оптужује друге како су у поседу оружја које она сама има“, наглашава у књизи др Розали Бертел.

Али последице свих ових експеримената ногу изазвати трајне климатске поремећаје на Земљи који више нико неће моћи контролисати, упозоравају сви научници.

Они посебно скрећу пажну на инертност међународних политичких организација, као јшто су Уједињене Нације и Европски парламент. Ове организације јавности упорно приказују своју тобожњу ангажованост са разним међународним споразумима (самит у Рио де Жанеиру и Споразум из Кјота) о смањењу индустријског загађивања атмосфере и органичењем емитовања штетних гасова који утичу на глобално загревање, али нико не покреће питање штетних гасова које емитује војска.

А војска је главни узрочник загађења атмосфере и глобалног отопљавања. Што је најгоре, експерименти у јоносфери врше се увек тајно, а оно што продре у јавност подводи се увек под научно истраживање у циљу поправке оштећеног озонског омотача.

Аутор: Ивона Живковић, Извор: IvonaZivkovic.Net

Објављено у листу „ТАБЛОИД“, 07.02.2005.

http://www.ivonazivkovic.net/haarp.htm

Додатак: Академско истраживање?

ХААРП је представљен као научно и академско истраживање јоносфере које се обавља на Аљасци, али је из војних докумената уочљиво да се баш такав један програм спроводи од стране америчких Ваздухопловних снага зарад проучавање „утицаја модификоване јоносфере“. По доктору Бегичу, ХААРП је заправо део војног арсенала за успостављање Новог Светског Поретка у оквиру програма Стратешке Одбрамбене Иницијативе (СДИ) или популарно „Ратови звезда“
Да ли баш случајно, америчко Министарство одбране, НАСА и Национална картографска агенција (НИМА) истовремено раде на студији сликовног приказа поплава, ерозија, клизишта, земљотреса, еколошких зона, временских прогноза и промена климе на Земљи, а све уз помоћ података и снимака са сателита.

Узнемиреност у Џакарти

Само недељу дана пре земљотреса који је 26. децембра прошле године померио тектонске плоче у Индијском океану у близини Суматре (и изазвао велики цунами талас), и наши медији су известили да су грађани Џакарте били веома узнемирени због необичних бљескова на небу и снажних звучних праскова које су чули. Из свемирске агенције НАСА тада је објашњено да је у питању највероватније киша метеора који су пролазили кроз атмосферу земље и да нема разлога за панику.

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia