novogodisnji-vucicec-pohod-u-nove-pljacke-gradjana-srbije-tabloid-mersiha-hadzic

Новогодишњи Вучићев поход у нове пљачке грађана Србије

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Терор полуделог Вође одавно је прешао границе подношљивог. Он и његова криминална дружина, зајашили су Србију, пљачкају, застрашују и сламају дух сваког разумног бића.
  • До краја децембра његова примитивна страначка булумента изгласаће и нови Закон о становању. Платиће грађани Србије и оно што никада плаћали нису.
  • Одлучио је Вучић да се завуче у сваки квадратни сантиметар наших живота и да наплати и ваздух који дишемо.
Већ од првог јануара следеће године, суочићемо се са "управницима зграда" или "менаџерима", који ће командовати стамбеним објектима, прикупљати податке о станарима (подстанарима, заштићеним станарима и сл.), блиско сарађивати са јавним предузећима и режимским приватним компанијама, одређивати шта ће на објекту да се ради и колико ће то да кошта, а потом преко приватних извршитеља наплаћивати од станара, као и своје услуге. Овако опљачкане паре Вучић ће потрошити плаћајући сопствену промоцију преко лобистичких агенција, да се о њему пише као јунаку нашег доба.

Аутор: Мерсиха Хаџић

Отимањем пуни буџет

Да би напунио буџет и створио “суфицит који у историји Србије није забележн“, Вучићев режим је кренуо у нове пљачке најсиромашнијих грађана на планети. По замсили министра здравља Златибора Лончара, 7. милиона грађана ће у наредна два месеца морати да плате за нове електронске здравствене књижице по 400 динара! Три четвртине здравствених установа нема ни клозтете, а некмоли читаче електронских књижица. Овом акцијом у буџет ће да се слије још 22 милиона евра, ако мафија не зграби половину од тога.

  • Колики је то издатак за четворочлане породице које грцају у немаштини, није тешко ни претпоставити.

Али, ту није крај. Ових дана су стигла решења сваком домаћинству да под претњом принудне наплате и уз камату и уз трошкове извршења, плате по 3.000 динара за “одводњавање“. Таман да у буџет врати паре које је, као “једнократну помоћ“ уделио пензионерима. О ком одводњавању је реч, када уз рачуне Инфостана плаћамо разне намете за приобаље, за уређење сливова…?

reket-za-jkp-infostan

Грађани Србије налазе се пред правим ратом за опстанак од насиља које спроводи режим Александра Вучића. Након предлога мафијашког Закона о становању, којим је одређено да од следеће године станари морају да плаћају одржавање зграда (које иначе скупо плаћају у више ставки преко уплатница Инфостана!), те да закупци станова морају да плаћају порез на изнајмљивање (што значи и још скупље даџбине подстанарима), не треба се чудити физичком отпору који ће природно да уследи, јер ће свако доћи у ситуацију да брани своју породицу и свој праг од бруталног терора које се ових дана спрема, а ступиће на снагу, по свему судећи, већ 1. јануара 2017. године.

Кључне тачке у поменутом закону који би требао да буде усвојен до краја децембра месеца, подразумевају да ће зграде имати управника (уколико га сами не изаберу међу собом, станари ће морати да ангажују и плате професионалног управника). Уколико станари не могу да се организују и изаберу управника међу собом, или ангажују професионалца са стране, општина ће у згради увести принудну управу и ангажовати професионалног управника са листе коју ће водити Привредна комора Србије (дакле, владајућа странка!). И њега ће плаћати станари док не изаберу међу собом управника.

  • Управник зграде, биће нека врста менаџера, тачније, режимског оперативца који ће бити у обавези да буде на сталној вези са државним институцијама, а закључиваће и уговоре са јавним предузећима у име свих станара.
Тако је отворена могућност за невиђену пљачку грађана, јер ће "менаџер" имати одрешене руке да ангажује јавна предузећа на пословима које увек може да инсценира (од грађевинских радова до водоводних и електро инсталација).

Уколико дође до штете настале неадекватним одржавањем зграде (чак и ако јавно предузеће обави лош посао), за штету ће одговарати сви станари. Уколико неко од станара не буде желео да плаћа накнаду за одржавање зграде, управник ће имати право да доказе о неплаћеној накнади поднесе приватним извршитељима. Казне за неплаћање одржавања зграде биће драконске и износиће од 5.000 до 50.000 динара!

Управник, или „менаџер“ зграде имаће, према овом закону, право да прикупља податке о подстанарима (што је противуставно и у сукобу са већ постојећим Законима о заштити личних података!), и то тако што ће станодавци морати податке о закупцима да доставе управнику зграде, а све зарад убирања пореза од станодаваца. Није тешко израчунати да ће више од пола милиона подстанара у Србији од своје сиротиње још више напунити џепове страначких мафија, а највише ону владајућу, на челу са Вучићем.

  • Мафија из градске владе на челу са Синишом Малим и Гораном Весићем, рачуна да ће око 90.000 станодаваца сачинити исто толико уговора са станодавцима и у сваком од њих „уградити“ просечно 20 евра (колики ће бити порез) на постојећу станарину. Ето још једне лаке отимачине!

Планирано је и исељавање заштићених станара, међу којима већина њих станује и 70 година на досадашњим адресама, а све под изговором да ће ти стамбени објекти бити враћени „старим власницима“ (мада већина њих више није међу живима, а за више од пола тих стамбених објеката не постоје ни наследници, па ће држава да их „наследи“, тачније Вучићева мафија). Заштићени станари биће пресељени у станове „у јавној својини“ и имаће могућност откупа тих станова, иако је јасно да је реч махом о особама у одмаклој доби живота са мизерним пензијама којима ни старачки дом не могу да плате. Овакво чишћење најбољих локација у Београду, отвара могућност да режимска каса буде попуњења новим милионима евра, јер су за куповину, реновирање и доградњу станова и кућа у Београду, Новом Саду, Нишу и другим центрима, у којима су до сада живели заштићени станари, заинтересовани богати Арапи из Кувајта, Катара, Емирата и Саудијске Арабије.

Нико у Србији поуздано не зна шта то режим „одводњава“, али је јасно да ће се Вучић и овом масовном пљачком, још једном наругати свакоме у лице. Наравно, ако му народ масовно не стане на пут и прегази и њега и његову малу али опасну групу криминалаца, разних превараната и сличних „уметника“ са лажним дипломама и докторатима.

Аутор: Мерсиха Хаџић | Извор: Таблоид – лист против мафије

http://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=377&cl=03

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia