Magazin Tabloid - Predrag Popovic - Svi ce da ostanu u Srbistanu

Магазин Таблоид – Предраг Поповић: Сви ће да остану у Србистану

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Вођина стратегија поробљавања: уместо збрињавања гладних и незапослених грађана Србије, донео је Уредбу којом ће мигранти из исламских земаља добити посао, стан и материјалне погодности

  • „Није важно да ли је Косово српско, важно је да буде комунистичко. Ако оду сви Срби, населићемо Кинезе“, тврдио је Петар Стамболић, председник Председништва СФРЈ, у време првих немира на Косову и Метохији.
  • Александар Вучић је ту идеју применио и проширио на целу Србију: „Није важно да Србија буде српска, него Вучићева, ако сви Срби побегну, населићемо мигранте“.
На реализацији тог плана Вучић ради много ангажованије од Стамболића. Спојио је лепо и корисно. Србију је претворио у последњу мигрантску базу пред границама Европске уније, за шта добија похвале бриселских комесара. Заузврат, на избеглицама се остварује одлична зарада, и финансијска и политичка.

Аутор: Предраг Поповић

Сви ће да остану у Србистану

Према званичним подацима Комесаријата за избеглице, у последње три године балканском маршрутом, преко Егејског мора, Грчке, Македоније и Србије прошло је више од 1.200.000 људи из Азије и Африке. Незванично, тај број је бар дупло већи. У Србији тренутно има око 12.000 избеглица, а 7.000 је смештено у камповима у Београду, Обреновцу и још 15 градова.

У почетку, у првим таласима, занемарљив број миграната је тражио азил у Србији, свима је циљ био да стигну до Немачке, Аустрије, Француске и Шведске. Преплављена избеглицама, Европска унија је направила споразум с Турском, по коме је на себе преузела финансирање логора у којима би били задржани Сиријци, Авганистанци, Пакистанци и остали.

  • Чланице ЕУ убрзано депортују мигранте у матичне или државе у којима су регистровани. На томе не штеде паре. Немачка плаћа 4.000, а Француска чак 7.000 евра за добровољни одлазак избеглица.

Бугарска је практично затворила границу с Грчком, а Мађарска са Србијом и Хрватском. После дизања жичане ограде, мађарска војска је недавно направила базу у Сантову, како би „одбранила Европу од најезде из Азије“. Колико бруталне методе примењују Мађари сведоче мигранти, који се у Србију враћају с тешким повредама, претучени и изуједани.

Евопска унија са Србијом нема званичан споразум о прихвату и задржавању миграната, али примењује сличне методе као у Турској. Од 2014. из разних фондова Србија је добила око 120 милиона евра како би омогућила смештај, егзистенцију и медицинску помоћ избеглицама. Рестриктивне мере земаља ЕУ успориле су транзит, али нису решиле проблем. Само у марту 2017. српска полиција је спречила прелаз више од 20.000 миграната из Македоније и пресекла четири ланца кријумчара.

На избеглицама у Србији зарађују сви, и појединачни шверцери и власт. Транспорт од Врања до Суботице шверцени наплаћују минимум хиљаду евра по глави. На државном нивоу зарада је много већа. Из донација међународних организација за стан и храну сваког мигранта обезбеђено је 30 евра дневно. Иако располаже тим новцем, избеглице су смештене у азиле, где добијају много јефтиније оброке. Такође, манипулише се и с датумима њиховог уласка у Србију како би се узеле додатне дневнице. Контрола Уницефа је утврдила неке од таквих неправилности, па је на власт у Београду извршен притисак да се то исправи.

На захтев из Брисела Србија је пристала да примени план за трајно решење.

  • Мигрантима је омогућена убрзана процедура за добијање српског држављанства, а почетком фебруара ове године донета је Уредба о програму подстицаја за мигранте, којом је предвиђено да се из буџета издвоји 320 милиона динара да би се побољшали услови живота људи у расељеништву.

Према тој Уредби породице миграната моћи ће да добију од 200.000 динара за покретање властитог посла у пољопривреди или неком занату, као и 1.400.000 динара за куповину и адаптацију кућа у руралним областима Србије.

Иако је Александар Вулин тврдио да се одлука односи на прогнане с Косова и Метохије и српске држављане чији повратак из земаља ЕУ је обухваћен Споразумом о реадмисији демантован је већ насловом одлуке:

„Уредба о утврђивању програма коришћења средстава за решавање стамбених потреба и друге програме интеграције избеглица у 2017. години“.

  • Уредба представља само још један корак у спровођењу стратегије коју је објавила Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

Мигрантима треба понудити да се трајно населе у општинама које нису довољно насељене, у деловима Србије који су пусти. Драстичан је пад броја становника на северу Баната, али и на истоку и југу Србије. Те области су спремне да приме велики број миграната, али Србија нема шта да им понуди. Наша старосна структура је таква да је ситуација више неиздржива и многи не схватају да су нам мигранти једина шанса. Они би помогли њено подмлађивање и обнављање и дала би се шанса да се привредна активност одржи, ако не и повећа – објаснила је Јанковић, која је као могуће локације на које би мигранти могли да се населе навела Златиборски округ, Сјеницу, Црну Траву, Пирот и места на северу Баната.

  • За останак у Србији, власт мигранте стимулише финансијски и политички.

Сви који су добили држављанство имају право да гласају већ на овим изборима, о чему сведоче позиви који су им упућени. На адресу у београдској Улици Гаврила Принципа 53, у згради панчевачког предузећа „Агрожив“, које се налази у стечају, упућено је 40-так позива за мигранте којих тамо више нема. И у другим београдским насељима примећено је да стижу позиви за мигранте који тамо не станују, нити су икад били пријављени.

  • Однос према мигрантима, посебно онима из Азије, пажљиво прате и стране безбедносне службе.

Утврђено је да су у терористичким нападима у Паризу, Ници и Берлину учествовали појединци који су прошли кроз Србију. И српски МУП је потврдио да је Сиријац Ахмед Алмухамед 7. октобра 2015. регистрован у Прешеву, где је затражио азил, да би месец дана касније учествовао у убиству 150 људи у Паризу. Алмухамед је поседовао сиријски пасош, али Интерпол и амерички ФБИ воде истрагу која би требало да открије ко је у Београду омогућио израду путних исправа за многе друге мигранте, који су процесуирани у Немачкој и Шведској.

  • Ангела Меркел је отворено признала да Европа „нема решење за мигрантску кризу“.

У земљама Европске уније налази се 34 милиона миграната, од чега се две трећине сматрају „интерним расељеницима“, док су остали стигли из Азије и Африке. У таквим околностима, Европа је препуштена на милост Турској, у којој се налази око шест милиона избеглица из Сирије, Авганистана и других околних држава, спремних да сваког часа крену на север. Турски председник Ердоган отворено прети раскидом Споразума са ЕУ, а тајно већ пушта мигрантске колоне према Грчкој, Македонији и Србији. С друге стране, из Африке, такође стижу нови таласи избеглица. Организације „Лекари без граница“ и „СОС медитаринеа“ саопштиле су да је почетка 2017. спасено више од 22.000 миграната који су бродовима покушавали да се домогну италијанских и шпанских обала. У бродоломима је само у марту животе изгубило 440 избеглица, а није познато колико их је страдало на бродовима за којима се још трага.

Аутор: Предраг Поповић | Извор: Магазин Таблоид – лист против мафије

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=386&cl=10

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia