americki-psi-rata-cuvaju-vucica-tabloid-igor-milanovic

Магазин Таблоид: Ко руководи у министарству за масовну ликвидацију?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • У име чијих интереса Влада Србије мења Закон о безбедности хране
Мада је злогласна компанија "Monsanto" прешла из америчких у немачке руке (након што га је немачки "Bayer" купио за невероватну суму од 66 милијарди долара), битка против GMO лобиста у државама попут Србије, није и неће бити тако скоро добијена. Због њих је покренуто и писање предлога измена постојећег Закона о безбедности хране, а на видику је и формирање Агенције за безбедност хране. Ко ће бити на њеном челу и чиме ће се бавити, ко су несмењиви кадрови бивших министара пољопривреде и чиме се данас баве, истраживала је новинарка Магазина Таблоид Мерсиха Хаџић

Аутор: Мерсиха Хаџић

Ко руководи у министарству за масовну ликвидацију?

Кадрови бивше министарке пољопривреде Иване Дулић Марковић, воде главну реч у писању предлога измена Закона о безбедности хране. Главна измена у Закону требало би да буде формирање Агенције за безбедност хране, а на челу те агенције требало би да буде бивши министар и актуелни саветник председника Владе, Драган Гламочић. Председнику Владе Александру Вучићу недавно су предочене чињенице да је Гламочић годинама у пословно-стручном контакту са Иваном Дулић Марковић, те да је то вероватно и разлог због кога ће кадрови из њеног некадашњег кабинета, креирати предлог измена Закона о безбедности хране.

Наравно, Вучић није заборавио Гламочићу да му је „сместио“ подвалу са трагикомичном причом коју је испричао пред најширим аудиторијумом (да се Чери парадајз добија укрштањем домаћег парадајза и „одвратних животиња“, која се испоставила као потпуно нетачна). Наравно, неко се том приликом из америчке администрације такође нашалио са њим уз помоћ Гламочића…

  • Пораз Хилари Клинтон на изборима у Америци, је и пораз најутицајнијег „Monsanto“ лобисте на свету.

Клинтонова је још као сенатор и касније као државни секретар примала масне хонораре у компанији „Rose Law Firm“. Наиме, „Rose Law Firm“ је од Monsanto годишње добијао више десетина милиона долара за правна саветовања. Истовремено је амерички Стејт Департмент под палицом Хилари Клинтон притискао Европску унију (ЕУ) да либерализују тржиште за Monsanto производе. Али, Хилари Клинтон није и једини политичар који је директно радио за Monsanto интересе. Новац од те компаније добијало је према сазнањима Магазина Таблоида још четрнаест америчких конгресмена, сенатора, службеника Беле Куће или департмана за спољне послове. Сви они и данас у оквиру својих могућности заговарају слободан промет GMO производа у целом свету.

У земљама на које имају утицај, формирали су екипе тамошњих политичара који помажу те интересе. Једна од тих земаља, Србија, је годинама свим средствима притискана да легализује промет генетских модификованих производа, о чему говоре и документа на сајту WikiLeaks, попут оног са шифром: „09BELGRADE637_a“ из кога се види да амерички званичници за легализацију GMO рачунају на помоћ тадашње странке из владајуће коалиције, Г17.

Та странка која је касније променила име у УРС, је још 2005. године, преко своје тадашње потпредседнице Иване Дулић Марковић, инсталирала више службеника у Министарство пољопривреде са циљем да утичу на „развој свести о корисном учинку GMO“.

Аутор: Мерсиха Хаџић | Извор: Таблоид – лист против мафије

http://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=378&cl=06

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia