Kresimir-Misak-ISIS

Крешимир Мишак: ИСИС

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • ИСИС је део ширег покушаја кувања 3. светског рата, јер ништа не мења свет као светски ратови.

Ако конструисани рат посматрате као глобални проблем, тада ће вам он пружити одличну прилику да уведете своје глобално решење.

Трећи светски рат требао би довршити пројекат преобликовања света у глобалну државу

Кад се читају, гледају или слушају западноевропски мејнстрим медији човек увек треба бити на опрезу. Тога се држим па зато у тим приликама увек надохват руке имам кесу за повраћање. Но, не можеш увек све предвидети, о чему сведочи ситуација коју сам доживео овог лета. Невино се шетајући обалом градића у којем сам летовао, поглед ми је случајно пао на насловну страницу једних дневних новина с којих су дивовским словима вриштали наслови „Нови обрачун са тероризмом – рат против исламизма“ (зиијеееев) и наслов „Обама: ИСИС је карцином каквог не сме бити у 21. веку „. Како сам све то запамтио? Не зато јер имам одличну меморију већ зато јер сам, гледајући га у неверици, одлучио те наслове записати у мобилни. На крају крајева, човек никад не зна кад ће нечиме покварити желудац, или попити превише, па да му затреба добар стимуланс за повраћање.

Испробани образац манипулације емоцијама и перцепцијом

У мојој перспективи света очигледно је, и чак превише, да иза наглог успона и финансирања ИСИС-а стоји САД. Не „држава САД“, колико „корпорација САД“, која уствари води „државу САД“ правећи се да је представник америчког народа, док је уствари израз интереса финансијске и корпоративне олигархије. Саме по себи Сједињене Америчке Државе су чак споредан фактор у тој игри, тек средство, јер као једна од најмоћнијих држава света представљају добру полугу за свакојаке манипулације, којих су амерички грађани често прве жртве. И на челу неких других утицајних држава, као и на челу свих светских финансијских тела и наднационалних структура (попут ЕУ-а, УН-а и сл.) Стоје представници исте глобалне корпоративне странке. Неки су више или мање заменљиви, често су иу међусобним сукобима за моћ, али реагују као један ако неко споља покуша омести неки њихов план. Политичари су тек портпароли и извршни радници те надполитичко-наднационалне корпоративне елите.

  • Образац појаве ИСИС-а на светској сцени савршено се уклапа у већ пуно пута испробани образац манипулације људским емоцијама и перцепцијом, којег је Дејвид Ајк сажео у формулу:

„проблем-реакција-решење“

Ако желите променити свет према својим потребама или створити некакву ситуацију која би свим људима била потпуно неприхватљива кад би била обелодањена, свима јавно досупно, нема вам друге – прво морате потајно створити неки проблем и за њега окривити некога другог. Медији ће вашу жељену слику догађаја пренети без икаквог поговора и размишљања јер су углавном у вашем власништву, а ако и нису нема везе – већ сте одавно кроз медије изградили жељену слику стварности која, колико год невероватна и нетачна била, ипак у главама људи оцртава границе дозвољеног, пристојног, прихватљивог и „нормалног“, а то се савремено једноумље често назва „политичка коректност“. Кад јавност поверује у вашу интерпретацију проблема (погрешно сматрајући да новине нису тек коминике неких структура него да ту неко нешто истражује), она ће реаговати огорченошћу или страхом, као и захтевом да се по том питању нешто мора учинити. Или барем стањем духа у којем ће прихватати ваше предлоге. Тада понудите „решење“ за проблем који сте сами створили и наставите даље са својим корацима у смеру грађења светске тоталитарне државе.

Орвел, ционизам и Исламски свет – слобода све мање

Тако је и настао орвеловски вечни „рат против тероризма“ без почетка, краја, дефинисане фронта и непријатеља којег се може поразити, али с константним смањивањем обима слобода – на основу потпуно недоследне службене приче о нападу на Њујорк 11. септембра 2001., препуне запањујућих количина протуречја и аномалија.

За одбацивање тумачења догађаја 9/11 заиста не треба бити никакав геније. На сличан начин су настали, или оправдавани, и сви други ратови и политичко-економске акције. Али ако службена прича у вези 9/11 није истинита, тада све оно што је њоме правдано – ратови у Авганистану, Либији, Сирији итд – почива на огромној лажи. Можда је корисно – у маниру старих детективских романа – кренути трагом питања: ко има користи од тих догађаја? Исламски свет свакако не, амерички народ такође не. А како ствари стоје са већ поменутом групацијом која жели згазити грађанска права, права на приватност и темељне људске слободе свуда у свету?

  • ИСИС је део ширег покушаја „кувања“ трећег светског рата, јер ништа не мења свет као светски ратови, што показују искуства два светска рата

Ако конструисани рат (а других нити нема, јер никад људи само од себе, без дуготрајне пропаганде, нису хтели у рат) посматрате као глобални проблем, тада ће вам он пружити одличну прилику да уведете своје глобално „решење“. Трећи светски рат, рекао бих, требао би довршити пројекат преобликовања света у глобалну државу.

У једном тексту Дејвид Ајк наводи једно „контроверзно слова“ које неки људи „одбацују као неверодостојно, али се, с обзиром на досадашње догађаје, показује ‘пророчки’ тачним“. О том писму датираном 15. августа 1871. он пише:

„Написао га је човек по имену Алберт Пике, који је био веома утицајан слободни зидар у Сједињеним Државама у 19. веку. У писмукоје је написао Ђузепеу Мацинију, детаљно су наведена три светска рата која ће трансформисати глобално друштво:Први светски рат је описан управо онако како се догодио, други светски рат такође, али неко би могао рећи да су чињенице о та два рата убачене у слова накнадно, након што су се ти ратови догодили. Дакле, веродостојност ствари о којима слова говори лежи у ономе што је у њему речено о трећем светском рату.

У Пикеов писму говори се о изазивању сукоба између исламског света и онога што се назива политичким ционизмом. Дакако, људи би могли рећи: ‘Ма, писмо је сигурно фалсификат, јер у време кад је написано није било ционизма’. Но, то је агенда која је пројектована далеко унапред, о чему су нпр. Писали Aldous Huxley у роману ‘Врли нови свијет’и Ерик Блер (Џорџ Орвел) у’ 1984-ој ‘.

Њих двојица су се познавали; Huxley је Орвелу предавао француски језик на колеџу Eaton којега похађа елита и краљевске личности. Познавали су се и спријатељили, а из истих извора су, између осталих и Фабијанског друштва у Британији, добијали информације о предвиђеној агенди. Још 1932., када је објављена Huxley-јева књига, и 1948., када је објављена Орвелова, описивани су догађаји, односно друштво које настаје данас.

Има мноштво примера где су будућност предвиђали људи који су били инсајдери, а чија су се предвиђања показала изненађујуће тачнима. Дакле, ако погледате позадинске доказе, идеја о томе да је Алберт Пајк знао да ће се појавити ционистички покрет и да ће доћи до успоставе Израела, врло је основана. Ционизам је створен недуго након што је то писмо написано. Пике говори о томе да исламски свет треба увући у рат са политичким ционизмом, с ониме што данас називамо Израелом. Тиме би се створио вртлог који би у тај рат повукао велике силе, односно Америку, Европску унију, НАТО, итд. „.

ИСИС и Иран – „нови савезник Америке“

Скочимо у данашње време. Припадници разних секти које су живеле у миру под владавином Садама Хусеина, Гадафија и Асада сада кољу једни друге.

Хаос којег су на Блиски исток донели Бушов и Обамин режим значио је смрт и расељавање за милионе људи и небројене будуће погибије.

Одједном, практично ниоткуда, појавила се нова групација под називом ИСИС, страховито добро наоружана и финансирана, која настоји да створи нову државу од делова Ирака и Сирије.Према неким писцима, на располагању има око две милијарде долара.

Изузетно брзо заузима ирачке градове те граничне прелазе у Сирију и Јордан стварајући околности налик онима из Пикеовог писма, а све гарнирано бизарним насиљем које путем телевизије улази у све људске домове. ИСИС, представљајући суните, ратује против Ирака који представља шијите, а такође је и претња Ирану који, са скоро деведесет посто шијитских муслимана, представља средиште шијитских муслимана.

Тада долази до једног чудноватог заокрета (чудноватог само на површини) о којем сведочи вијест отприје неколико дана: „Нови савезник Америке“.

„Иран ће се“, писало је, „борити против Исламске државе (ИСИС-а), али под једним условом …, итд“; „Јавно, и Вашингтон и Техеран су искључили могућност војне сарадње на поражавању ИС-а, но приватно, ирански су званичници изразили вољу за сарадњом са САД-ом у борби против џихадиста, иако не нужно на фронту“; „Амерички државни секретар Џон Кери у петак је устврдио да Иран има своју улогу у наношењу пораза Исламској држави, дајући до знања да се америчко стајалиште можда мења“ … И тако даље, и тако даље.

Још једна велика намештаљка луткара из сенке

САД је све ове године стајао уз бок Израелу тврдећи да се мора спречити рад иранских нуклеарних погона и увести санкције против Ирана и његовог грозног режима. Сада, под кринком заштите шијита које прогоне и масакрирају сунитски екстремисти из ИСИС-а, у сукоб сунита и шиита жели увући Иран. Ако Иран буде увучен у рат, тешко да ће из њега изаћи. Све је то чиста намештаљка – Саудијска Арабија и Катар (које неки називају 51. државом САД-а) финансирају ИСИС и читав тај тероризам. Американци им једноставно могу заповједити да то престану радити, али уместо тога САД тек формално осуђује исти тај тероризам којег његова „51. држава „подупире.

Цела слика има непријатну јасноћу. Још једна велика намештаљка, овог пута с циљем изазивања светског рата.

  • ИСИС или ИСИЛ је скраћеница екстремне организације „Islamic State of Iraq and Syria“ односно „Islamic State of Iraq and the Levant“. Земље Леванта – уз Јордан, Палестину, Либан, Кипар и подручје на југу Турске које обухвата Хатај – укључују Израел.

Док та екстремистичка исламска војска најављује освајање Леванта, Израел се не оглашава својим уобичајеним мантрама о томе да се мора заштитити јер је у опасности, какве се могу чути код сваке ракете испаљене на Израел. Израел се понаша као да га се то не тиче. Нити САД битно другачије не реагује. Џон Кери је у Ираку рекао да САД „неће вршити ваздушне нападе да не повреди цивиле“. Хај’те, молим вас! Досад вас никад то није спречавало.

Који закључак преостаје? Можда тај да сви они пуштају да ИСИС стекне чврсто упориште у том подручју. У међувремену ИСИС чак несметано тргује нафтом преко разних посредника, на тржишту којим управљају амерички нафтни лобији.

Пре или касније ИСИС ће доћи до степена директне претње Израелу који, са мање од осам милиона људи, има једну од најбоље опремљених војски на свету и силан нуклеарни арсенал. Биће то добар тренутак за притискање дугмета за долазак САД-а и НАТО-а који су се обавезали да ће бранити безбедност Израела. Дугорочно гледајући, можда је то одговор на питање зашто је та темпирана бомба – стварање Израела на месту Палестине на основу права које представљају текстови из Библије (!) – Уопште постављена.

А све то неугодно подсећа на садржај Пике писма како треба све различите групе увући у вртлог међусобног самоуништења и тако изазвати рат који би променио свет, наслањајући се на ефекте претходна два светска рата која су то већ учинила. При чему би – под оправдањем потребе за светском владом и светском војском као гарантима будућег мира – било уведено глобално фашистичко друштво.

Увели би га исти они који су читав хаос изазвали.

  • План не иде увек глатко. У једној колумни Дејвид Ајке је то срочио овако:

„Мислили су да ће Сирија пасти као и Либија, али то се није догодило. За њих је то био велики проблем. Будући да су каснили са остварењем свог плана, смислили су ону подвалу са нападом хемијским оружјем. Но, Асад с тиме није имао ништа; био би то самоубилачки потез, а он није нимало глуп. То је деловало једном у Ираку, али сада је ускочила Русија и спречила такав сценарио, а касније је стекла широку подршку за престанак рата у Сирији. А и чињеница је да су људи на Западу одбацили настојања својих власти да бомбардују Сирију и тиме је заустављена злочиначка агенда „.

Па се сада, ниоткуд, појављује ИСИС. Је л ‘ко за опкладу да их наоружавају сами Американци? Случајности и спонтаности заборавите, све се то одвија хладно и прорачунато, под надзором луткара из сенке.

У случају тих луткара не рачунајте на уобичајене људске особине попут емпатије или саосећања с туђом патњом. Њима није тешко организовати убијање, сакаћење и масакрирање јер нису у стању осетити емоционалне последице својих недела.

Парафразирајући њиховог службеника Обаму с почетка текста – они су заправо тај карцином којег не би требало бити нити у овом нити у иједном другом веку.

Блиски исток је само део шаховске табле. Вероватно је идеја у том новом светском рату супротставити Русију и Кину с једне стране, те Запад с друге (сценарио дословце налик ономе из романа „1984“ где Океанија ратује против Евроазије).

Паралелно уз муљажу на Блиском истоку, данас се заиста у западним ратнохушкач медијима – а то су скоро сви – проводи демонизација Русије.

Русија лако може бити увучена у тај сукоб на Блиском истоку зато што подржава Сирију, а дуг је списак оних на чекању који су досад изразили жељу за уништавањем Сирије: ИСИС, САД, НАТО … Не заборавимо да би, према свему што се досад показало, и Кина и Русија подржали Иран.

Без разумевања скривених циљева немогуће је разумети и предвидети будуће потезе, а тиме их и спречити.

  • Бубњеви рата туку све у шеснаест, а новинским насловима попут оног са почетка текста сапуна се даска свим људима.
Добар разлог зашто им се не треба приближавати без кесе за повраћање

Крешимир Мишак, 2012 Transformacija Svijesti – Dnevno Hr 28 септембар 2014

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/kresimir-misak-isis-i-li-kako-skuhati-3-svjetski-rat-133433

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia