agenda-21-demonokratije-Ivona-Zivkovic

Демократија тројански коњ Агенде 21

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Жак Атали: „Демократијом“ се робовима натурила Агенда 21

Књига француског банкара и писца, Жака Аталија, која је издата у енглеском преводу 2006. “Кратка историја будућности”, не само да открива потајне (и јавне) жеље и планове креатора глобализма и такозваног Новог светског поретка, већ је занимљива што о свему томе пише човек из банкарске „мреже“, која ове планове већ одавно спроводи. Да ли је Атали у заблуди, или намерно неке ствари превиђа, али многи догађаји које он описује као нешто што ће тек уследити, већ су постали стварност. Ипак, жеља Аталија да буде визионар, бар нам јасно открива да се ништа не догађа случајно. Они који не верују у велику глобалну заверу и убеђени су да се криминал и корупција и неспособна и пљачкашка приватизација, на пример, у Србији спроводи само зато што смо ми „глуп , примитиван и неспособан народ“ (како нас на то наводе неки популарни српски псеудоинтелектуалци), ни после читања ове књиге вероватно неће променити своје мишљење.

Французима библиотека, Енглезима банка, старцима – ЕУтаназија

Пише: Ивона Живковић

Демократија тројански коњ Агенде 21

Али, оним промућурнијима Атали је практично рекао – све. Лако ћете видети да је пљачкашка приватизација у Србији, Хрватској, БиХ, Бугарској, Русији итд. само део вешто смишљеног плана међународних банкарских картела (у служби Илумината) који се, не ретко, и сукобљавају откривајући криминалне и корупционашке афере политичких пиона на државним функцијама. Пљачка националног богатства је свуда, и на Западу и на Истоку, и одавно је попримила глобалне размере.
Агенда за 21 век Жака Аталија

  • Жак Атали у књизи „Кратка историја будућности“ тако “предвиђа” да ће се догађаји у 21. веку одвијати у три различите фазе.

У првој фази то ће бити време стварања „Супер Империје“. Ова империја неће бити географски ограничена већ глобална и њоме ће владати велике међународне корпорације. И оне ће креирати глобалну политику.
“Новац ће се коначно ослободити од свега што га угрожава- укључујући националне државе, које ће прогресивно бити размонтиране. Тржиште ће постати једини светски закон”, пише Атали.

И то је период у коме смо данас, зар не? Процес демонтаже националних држава већ се одвија и то веома успешно на простору бивше Југославије и читавог источног блока укључујући и Русију.
Механизам којим се то ради је пљачкашка приватизација која се врши преко мреже локалних тајкуна, политичких пиона (које надзиру локалне службе безбедности) и преко њихових партијских следбеника жељних “бољег живота” за себе. Посао обављају међународни инвестициони фондови који у државу убацују безвредан папир (fiat money – односно спекулативни новац који нема покриће у стварном капиталу или злату, али марионетске владе га рачунају као новац), а за узврат узимају праве вредности- људски рад, земљиште, рудна богатства, саобраћајне ресурсе и читава тржишта. Новац се онда враћа преко робе која се на ово тржиште убацује и поново износи из земље. Онда се исти поново убацује, али као нови кредит и тако све док се народ до гуше не задужи да мора да прода господару сам себе будзашто само да би се нахранио.

Два су главна финансијска фонда која на овај начин преузимају комплетну националну привреду данас у и Србији и оба имају звучна и доброћудна имена: УСАИД (“америчка помоћ”) са спекулативним новцем који стиже из приватних банкарских фондова у САД) и ЕБРД (Европска банка за реконструкцију и развој са седиштем у Лондону) која је, такође, приватна банка. Један од главних деоничара ЕБРД је Џорџ Сорош, који је 2005. био власник чак 52 посто инвестиционог капитала ове банке). Први председник ове банке био је Жак Атали.

Сорошев “Квантум фонд” иначе обрће новац за “непознате власнике”, али је познато да му је главни “клијент” породица Ротшилд. Тако је Сорош заправо високорангирани банкарски “официр” Ротшилда.

Да би спекулативни новац ових банака (који је настао ни из чега тј. од камата) улазио без препрека у неку земљу, најважније је да се у њу прво инсталира марионетска влада у којој ће седети људи без икаквог политичког знања или било које вештине, без привредног искуства и ограничене интелигенције, али изузетно јаке сујете и са грозничавом жељом да се издигну изнад других људи у својој средини.

За оне најсиромашније слојеве становништва који немају шта да дају у хипотеку, банкари су смислили микро фондове тако да им “помогну” да могу да купе бар пластеник за поврће, закупе пијачну тезгу, а неуке сељачке жене купе бар штрикаће игле и вуницу. Важно је да новац науче да купују сви, па и најсиромашнији. Нико не сме бити доведен у позицију да започне неки бизнис, а да претходно није купио новац (што значи упао у дугове). И ту опет налазимо Жака Аталија који је данас на челу једног таквог микрофонда – “PlaNet Finance”. Он има чак 10 000 микро кредитора за сиромашне и делује највише у Азији.

Друга фаза која ће настати, по предвиђањима Аталија, је хиперконфликт. То је период у коме се ова хиперимперија скупља (то се још зове светска криза и последица је смањења новца у оптицају). И то је део данашњице. Атали “предвиђа” да је то период у коме се полако ствара општи светски хаос. Он, међутим овај период не види као данашњицу, већ га ставља у 2030. годину.

Атали за овај период прогнозира разарајуће ратове, супротстављене нације (све го гуше задужене и лишене стратешких ресурса), супростављене религиозне групе, терористичке групе и почетак пљачкашких мафијашких сукоба на слободном тржишту.

Трећа фаза, коју помиње Атали, настаће око 2060. и биће то период хипердемократије. Тако ће народи широм планете, исцрпљени ратовима и социјалним побунама прихватити формирање једне “демократске светске владе”, која ће доћи као спасоносно решење. То ће бити увод у стварање глобалног колективистичког система где ће свако радити за “опште добро”.

Дакле, уколико спадате у оне који жарко прижељкују да се на политичкој сцени у Србији појави “чврста рука” која ће корумпиране политичаре и необуздане тајкуне ставити у затвор, обрачунати се са мафијом и државном корупцијом, ви ћете се формирању ове светске владе радовати. И нећете бити једини, јер исте жеље имају стотине милиона људи широм света који су схватили да су их национални лидери деценијама само пљачкали. САД и Русија су највише опљачкане земље у 20. веку. Пљачка Индије (и Пакистана) је почела знатно раније, а Кинези углавном још нису схватили ко им је извео велику револуцију.

Евидентно је да је ово стари и већ познати план Илумината, и само се можемо запитати да ли је ратни и револуционарни хаос који је 1940. до 1948. и владао на простору бивше Југославије био једна мала генерална проба за увођење једног “општеприхваћеног колективистичког система” познатог као „самоуправни социјализам“ или “комунизам са хуманим ликом”, како су га на Западу називали. Инострани агент, Јосип Броз Тито је, тако, наметнут као спасилац зараћених етничких група , подељених у три вере и пет „народа“ који су онда састављени у велику Југословенску нацију. Иако се практично радило о истом народу (у који су убачена и нека племена из Мале Азије и наденуто им име Албанци) и који је деценијама пре тога био вешто моделиран прекрајањем језика, мењањем презимена, наметањем друге вере, те идеолошким испирањем мозга људима (углавном беземљашима) који ће онда бити постављени као академска „интелектуална“ елита. Њихови неуки и заблудели потомци и данас зато наивно широм отварају сва врата овим страним инвеститорима, доживљавајући их као спасиоце, док према сопственом народу ( и себи) имају осећај презира и мање вредности. А то је управо језуитска духовна алхемија коју спроводе Илуминати.

“Нови врли свет” би пре изласка из хаоса морао бити и смањен за неку милијарду, али је питање начина на који ће то бити остварено и то је за сада највећа тајна Илумината (и посебна тема). Познајући њихову филозофију и то за њих мора бити ПРОФИТАБИЛНО. Вакцине би биле један такав профитабилан метод, али постоје и моћнија средства.

ЕУтаназија за бескорисне хумане вишкове

Управо је Атали одавно заговорник примене хумане еутаназије код људи који наврше 60 година живота. Тако је још 1981. у време једне јавне дебате поводом предлога да се донесе закон о еутаназији, изјавио: ”Чим неко пређе 60-65 година, он живи испод својих способности да производи, и кошта друштвену заједницу много новца… еутаназија ће бити једна од суштинских инструмената будућег друштва”.

Атали као да превиђа чињеницу да огроман број људи, посебно у западним постиндустријским земљма, већ деценијама ништа не производи и да ради у услужном сектору и у администрацијама. Рад од осам, десет и 12 сати сасвим се непотребно намеће људима само зато да би били стално окупирани радом у свом робовском положају. Јер, капитализам и слободно тржиште управо имају проблем са хиперпродукцијом и грозничаво настоје да људе одржавају у раду , иако толики производи никоме нису потребни. Заправо кад би мање радили, мање би се трошила храна, нафта, вода, одећа… А то трговцима не одговара јер се они уграђују у вредност робне размене, а велики финансијски промет одржава у животу њихов безвредан папир који мора стално да “циркулише” да би “живео”.

Са друге стране, на европском јеврејском конгресу Атали је недавно изјавио да светска популација Јевреја треба да порасте на 200 милиона. Зашто? Која је улога Јевреја у Новом врлом свету? Да би певали и глумили у холивудским филмовима и били ударне новинарске режимске перјанице широм света? Или научници изузетног потенцијала, који би и даље као по правилу добијали Нобелову награду за “изузетна научна достигнућа”? Или да би ратовали и шпијунирали и лобирали за интересе Израела?

  • Биће, да је све то ипак само једна обланда која служи пре свега за њихову манипулацију.

Прави разлог је да они својом наметнутом повезаношћу (којом се уче од малих ногу) могу да испреплету глобалну мрежу (агентуру) за функционисање Светске владе и надзор глобалног поседа. Да служе „својој заједници“ без гриже савести они се уче од малих ногу, као што морају да науче да се управо непослушност Заједници може платити животом. И то је записано у Талмуду. Дакле, са двеста милиона Јевреја тј. надзорника (војника, доушника, транге-франге новчаних дилера, итд.), по Аталијевој процени, колика би онда била укупна робовска популација Новог врлог света?

Милијарда, две, три…

Али, да ли ће они који су задужени да обрћу свет на главачке, пљачкају народе и уводе их општи хаос, бити добри надзорници у Новом светском поретку какав жели да наметне глобална властела? Да ли би сте ставили за поузданог чувара оног кога сте научили да краде и лаже? Позната изрека каже: „Није коме је речено, већ коме је суђено“. Да ли је можда и Жак Атали у великој заблуди када мисли да ће Јевреји владати светом (како им је обећано у Талмуду?) Смишљено „пуњење“ Европе и САД исламом последњих деценија, ипак наговештава и нешто друго.

Девет „срца“ трговачке моћи

Жак Атали, веома добро закључје да је “модерна историја заснована на победама трговаца (и тржишне демократије) над Краљевима и Богом”, мада не открива велику тајну да су све европске и азијске владарске династије које данас постоје једноставно замењене са послушним члановима наследне или блиске лозе правих владара. Ову замену су перфидним заверама извршили језуити и њихови банкари (уз помоћ своје јеврејске мреже) и тронирали оне који су били спремни да престану да прогањају лихваре и на свом поседу дозволе легалну продају новца и стварање банкарске вредности – ИЗ НИЧЕГА. Само онај краљ који банкарима дозвољава да несметано раде је био добар краљ.

  • Данас је неморал већ уведен у хришћанску заједницу и дата је предност материјалним добрима над духовном снагом. И то је очити тријумф банкара над хришћанским учењем.

Преобликовање људи у грамзиве звери које се у животу руководе искључиво својим поривима за личним задовољством и поседовањем територије и материјалних добара, део је психолошких операција које се убацују преко контролисаних медија широм света. Зато се у људско стадо константно уграђују и сексуална настраност и девијантност и то представља својеврстан експеримент. Ако мало размислите зашто се све то спроводи и преко приватне српске телевизије „Пинк“, лако ћете схватити ко је заиста прави власник ове телевизије.

Атали, пише да је свака фаза у еволуцији тржишта праћена технолошким револуцијама, где постојеће “срце” тржишта не успева да се адаптира новом свету и губи надмоћност. “Срце” је по Аталију место у коме је у једном историјском периоду направљен огроман технолошки искорак, и управо је то омогућило трговцима надмоћ и богаћење.

У сликовитом опису, Атали тако прати историјски успон и пад девет “срца” западне цивилизације. Прво је то био град Бриж (у данашњој Белгији) који је постао моћан конструкцијом лађа са кормилом, затим је дошла Венеција (која је направила лађе широког прамца са три јарбола, познате као каравеле). Након њих процветао је Антверпен (у коме су никле прве европске штампарије), па Ђенова (као колевка банкарства и рачуноводствених послова), затим Амстердам (који је изградио своју моћну флотилу), онда Лондон (са парном машином), Бостон (у коме је створен први клипни мотор), Њујорк (са стварањем електричног мотора), и данас је то Лос Анђелес захваљујући силицијумској долини и микрочиповима. Да ли на основу овога Атали сматра да се Калифорнија протеже до Канаде?

Са оваквим гледањем на историју Атали филозофира који ће град бити економски и трговачки центар у 21, веку. Анализирајући посебно економски развитак Кине и уоште Азије, он ипак не може да нађе “срце” за 21, век, јер га вероватно неће више ни бити. Зато Атали изводи закључак да ће глобализација тржишта створити номадску популацију. Биће то бизнисмени и радници који ће се стално селити у складу са потребама своје компаније или у зависности од цене њиховог рада. Тако ће и њима главни подстицај увек бити новац, али ће многи одлазити у друге земље зато што им се једноставно смучило да живе у истој.

“Они више неће желети да зависе од земље чији систем опорезивања, законодавство чак и култура их одбија. Они ће желети да потпуно промене свој живот. Свет ће тако све више бити испуњен људима који су одлучили да буду анонимни и живе по својој слободној вољи. Они ће живети и селити се као карневал где ће свако ко има крајњи циљ слободу, бирати нови идентитет за себе”.

Такви емиграциони токови ће се временом ширити и потпуно ће потопити националне државе. “Велика Британија ће постати главна земља домаћин, посебно за грађане централно европских земаља. Примаће раднике из Украјине, а њих ће у Украјини заменити руски радници, које ће у Русији заменити Кинези”, пише Атали. Да ли су ово жеље Илумината?

  • Атали даље злослутно напомиње и да ће државе које овоме буду пружале отпор временом схватити да је притицање популације са стане ”услов и њиховог опстанка”.

Остаје и ту питање да ли ће овакве државе то схватити зато што ће им бити уведене економске санкције уколико се буду затварале за јефтину радну снагу? На пример за јефтине Кинезе?

У другом злослутном и “видовитом” пасусу, Атали говори о хордама из Трећег света које све више окружују и “гутају” Запад.

“Још бројније масе ће похрлити на капије Запада (него што је то случај данас). Оне већ сада броје стотине хиљада људи сваког месеца. Тај број ће расти до милиона, десетина милиона”. САД ће бити најпопуларнија дестинација и “у двадесет година, Хиспано и Афро- американци ће готово бити већина у САД”.

Атали лако предвиђа јер очито зна да америчка влада, не само да не спречава овакве хорде да улазе у САД, већ ради сасвим супротно и огроман број сиромашних Мексиканаца кришом од сопствених грађана убацује на територију САД где они обарају цену рада и узимају послове староседеоцима.

Јануар, 2011. Пише: Ивона Живковић, Извор: IvonaZivkovic.Net

http:// ivonazivkovic.net/ATALI-PRVI-DEO.html

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia