anonymous-middle-finger-suckerberg

Нет: шифра цензуре је код 451

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • Нови статусни код HTTP: грешка 451 „недоступно због правних разлога“
  • Куриозитет је да се овим статусним кодом омогућава цензура интернет презентације (сајта) чак и од стране „трећих лица“
  • Укидање слободе говора – започето цензуром „политички неподобних“ на друштвненим мрежама, сада се проширује и на власнике сајтова

Будућност је ту: цензура интернета се зове код 451

Увођење „новоговора“ (Newspeak) на интернету отишло је корак даље ка цензури инквизиторског типа. Нови статусни код HTTP 451 „недоступно због правних разлога“ омогућава блокирање приступа интернет презентацијама услед „правних разлога“.

Најпознатија серверска грешка 404 „страница није нађена“ добија свој „Newspeak“ пандан у статусном коду 451. Блокирање приступа сајту помоћу 451 правда се нејасно дефинисаним „правним разлозима“, али права сврха је укидање слободе говора на интернету.

Куриозитет новог статусног кода 451 је да омогућава такозваним „трећим лицима“ да цензуришу сајтове који нису по њиховом укусу. Треће лице може бити државна или невладина организација, али и приватне међународне корпорације какав је Монсанто.

Термин „недоступно због правних разлога“ није прецизно дефинисан, те је његова примена више него сумњивог карактера. Већ постојећи статусни код 403 „забрањен приступ серверу“ додатно је појачан новим 451 који је оправдан „правним разлозима“.

http-error-451

Такозвани „правни разлози“ у стварности су инквизиторско оружје новог поретка против „политички неподобних“ чињеница и мишљења. Политичка некоректност је уз „говор мржње“омиљена поштапалица за елиминацију било какве другог става – осим оног презентованог од стране контролисаних мејнстрим медија.

  • Цензуру слободе говора на интернету најавио је Британски премијер Камерон на седници УН септембра 2014. Говор на септембарској скупштини УН завршен је Камероновом претњом да ће се:

„довођење у питање истинитости терористичког чина сматрати актом тероризма“

Лажне заставе као повод за праве ратове несметано су представљане јавности као „неоспорне истине“ – до појаве алтернативних медија. Истина о догађајима као што су Њујоршки 9/11, Шарли Хебдо, Малезијски Боинг 777 или новембарски масакр у Паризу показала је јавности какве психопате воде државе.

Алтернативни медији свој (х)активизам на ширењу истине о штетности вакцина, chemtrails, флуорида и ГМО хране морају бити адекватно кажњени. Масовна хапшења или јавне егзекуције додатно би узнемириле јавност, па су глобалисти одредили суптилније санционисање – цензуру.

Први удар на алтернативне медије дошао је од стране друштвених мрежа: блокирање страница, онемогућавање дељења објава и ресетовање „лајкова“ само су део арсенала. Фејсбук користи алгоритам (Python) којим филтрира такозване „лажне вести“ у које спада све оно што се не уклапа у званичну верзију, а у задње време све чешће се користи онемогућавање (ионако скромне) монетизације путем огласа или донација.

Сличну политику цензуре неподобних спроводе Google и YouTube, а тиму глобалне инквизиције недавно се придружио и Twitter. Званичница за безбедност друштвене мреже Twitter цензуру је оправдала „DoubleSpeak“ реториком: цензура непожељених постова правда се „правом на слободу изражавања“.

Кинеске власти су отишле корак даље, увођењем закона о „јачању искрености и свести чланова друштва“ којом је уведена дозвола за инернет. Такозвани „интернет кредибилитет“ базира се на примерном и послушном понашању корисника интернета на друштвеним мрежама – што се добија илегалним праћењем њихових онлајн активности.

Захваљујући новим, инквизиторским законима цензура је постала законом дозвољена, на исти начин као што је законом било легално робовласништво, апартхејд, концентрациони логор или насилна вакцинација.

  • Желите ли да интернет остане слободан, а слобода говора не буде само фраза већ реалност, подржите оне који су увек били уз вас – ширите даље:

„У свету где је све обмана — рећи истину је револуционаран чин“ – Орвел

© Анонимни | Anonymous Serbia

Референце:
http://www.iana.org/assignments/http-status-codes/http-status-codes.xhtml
https://datatracker.ietf.org/doc/draft-ietf-httpbis-legally-restricted-status/ballot/
https://datatracker.ietf.org/doc/draft-ietf-httpbis-legally-restricted-status/
https://www.facebook.com/Anonymous.Kollektiv/photos/a.271639422882525.63343.271619909551143/1023908090988984/?type=3&theater

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia