najopasnija-religija-drzavizam-video-sa-prevodom-youtube

Најопаснија религија: „Државизам“ | Видео са преводом (преиспитујте све)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Извор: YouTube Велимир Гашпарић

Најопаснија религија: „Државизам“

Најједноставније речено, верници „Државизма“ су веру у религију заменили догмом слепог веровања у државу. Влада користи свој ауторитет као основу права над људима, не само способност да се управља или контролише, већ да се становници поседују.

Државизам је идеја да је легитимно то што један број људи присилно контролише друге људе, што нема никаквог смисла у пракси, доказима или логици. Поређење државе са религијом није само аналогија, то стварно јесте нова религија у сваком смислу те речи.

Влада је ново надљудско божанство, са правима која обични смртници немају. „Власт“ издаје беспоговрна наређења, а они који их не послушају постају грешници који заслужују казну због јереси.

Поданици „државизма“ имају велику веру у бизарне изборне ритуале, доношење закона и именовање својих нових „богова“. Припадност режиму особу трансформише у чаробно божанство које се зове власт, па зато може одузимати људима новац, децу и имовину, или им издавати наређења и физички повређивати ако одбију послушност „Државном Богу“.

Верник „државизма“ делује у име „власти“, која као и свака религија има своје „заповести“ (законе) за чију непослушност следе драстична казна. Становништво је обавезно клањати се „божанству“, и празновати ритуале које им „државизам“ намеће.

Проповедници „државизма“ нас представљају и предводе чинећи ствари које ми не смемо, градећи свој култ на новцу који нам отимају. Њихове претње наши су закони, а отимачину пара називају порез. Онима који не се не клањају „државизму“ шаљу наоружане одреде својих „верника“.

Догма слепог веровања у владу је потпуно религиозно уверење без додира са реалношћу. Верници „државизма“ до своје религије нису дошли размишљањем, доказима и логиком – већ усађивањем слепог веровања у њихова „божанства“.

Већина људи је толико програмирана да буквално осећа физичку непријатност и страх на саму помисао непослушности према ауторитету „државизма“. Интелектуална и морална вредност људи се мери искључиво степеном послушности ауторитету.

Скривени ауторитетом „државизма“ људи раде лоше ствари које им не би пале на памет, укључујући тортуру, малтретирање и убиства ненаоружаних људи. Разлог што они то раде је слепа вера у „државизам“, јер када повреде или убију друге људе они у својим очима никада нису криви.

Припадност култу „државизма“ им даје не само изузеће кривичне, већ и моралне одговорности зато што је „све рађено по закону“.

Највећи проблем у историји нису били Хитлер и сличне "вође" - већ хиљаде и милиони људи који халуцинирају да су они ауторитет и божанство.

Извор: Velimir Gašparić | YouTube

www.youtube.com/watch?v=dhrRjBibqEc

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia