majkl-telinger-i-ubuntu-filozofija-kresimir-misak-na-ivici-nauke

Мајкл Телингер: Убунту филозофија

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Видео са преводом: „Убунту филозофија“, гост Мајкл Телингер

Крешимир Мишак, емисија „На ивици науке“

Стари народи су некада имали изреку „Ако није добро за све – уопште није добро. Тај се принцип у Африци назива „Убунту“.

Убунту је био темељ на ком је Мајкл Телингер развио филозофију нове друштвене структуре коју је назвао „контрибуционизам“, као супротност наметнутом економском поробљавању. Телингерова идеја је глобално друштво без новца, вођено принципом заједништва где доприносимо својим талентима и вештинама добробити за све у нашој заједници.

Телингер је у књизи „Божја робовска врста“ након проучавања древних текстова дошао до закључка да је човечанство без новца постојало много дуже него са новцем. Сви који живимо у систему коме је новац погонско гориво не можемо чак ни замислити могућност да свет функционише без новца.

  • Ако свет може постојати и без новца – у чему је сврха његовог постојања ?

Новац је само оруђе поробљавања, наметнут човечанству у једном тренутку наше историје. Постојао је тачно одређени период људске историје када је новац уведен у употребу – злокобно и луквао, са намером да се човечанство пороби.

Телингер је истраживањем сумерских текстова дошао до података да је контрола људи помоћу новца започета у древној сумерској цивилизацији. Према древним списима, краљеви су дошли са неба а своје свећенике-краљеве су изабрали међу људима на земљи, дајући им при том знања о владању и новац као оруђе владавине.

Краљевске лозе наметнуте су под претњом насиљем против народа, и ту су корени садашњих краљевских лоза које владају светом. Ти први краљеви-свећеници су постали и први банкари, а први храмови у људској историји су заправо биле – банке.

Банка и храм су синонимни за контролу човечанства и новца већ миленијумима.

Новац је уведен као средство контроле становништвом, у њиховом власништву је била земља а народ им је морао плаћати порезе и поштовати њихове законе да би на њој живео. Одатле потичу новац и краљевске лозе које постоје и данас, управљајући људима помоћу контроле новца.

Енглеска и Холандска краљица, Данско, Немачко и англо-саксонско племство још увек имају потпуну контролу над становништвом наше планете. Под њиховом контролом су владе светских држава, одакле из другог плана владају светом користећи банкарске институције као параван, а новац као оруђе.

Извор: YouTube канал „Na rubu znanosti

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia