amfilohie pozdrav od srbijanaca

Амфилохије, будало излапела: Србијанци је увредљив назив !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
  • На свечаној духовној академији у част Светог Симеона Мироточивог, ахриепископ Амфилохије „изумео“ нову нацију.
  • Позивом да се Црногорци, „Србијанци“ и други Срби врате себи, излапела будала Амфилохије је увредио 5 милиона становника Републике Србије.

Амфилохије, будало излапела: Србијанци је увредљив назив !

Говорећи на свечаној духовној академији у част Светог Сиемона Миротичивог, црногорски архиепископ Амфилохије је „изумео“ нову нацију. Позивом да се „Црногорци, Србијанци (?!) и други Срби врате себи“, излапела будала Амфилохије је увредио 5 милиона становника Републике Србије.

„Србијанац“ је увредљив, погрдан назив за Србе из Србије, који је више пута поновио и Босанац Милорад Додик приликом гостовања на „Happy Tv“. Израз Србијанац је изум „интелектуалца“ Вука Караџића, који је српску историју прекрајао и обликовао по жељама аустријске монархије.

  • Избацивши слово „Е“ из „Сербије“, аустријски плаћеник Вук Караџић је заслужан што цео свет (осим говорног подручја бивше СФРЈ) Србе назива правим именом: Серби.

За разлику од излапелог Амфилохија и Босанца Додика, Петар Петровић Његош у својим писмима и посланицама Србе из Србије није вређао погрдним називом „Србијанци“, већ нас је звао: Срби или Сербли.

За разлику од Његоша, анти-српска пропаганда црногорске емиграције „Неколико страница из крвавог албума Карађорђевића“ ни на једном месту не спомиње реч Срби, већ искључиво погрдан назив „Србијанци“, што данас чине Амфилохије, Додик и генерално сви они који желе да увреде Србе из Србије.

Израз „Србијанац“ уједно негира изворним Србима право на нацију, те је самим тим поред свог увредљивог карактера и средство културног геноцида народа. По дефиницији Рафаела Лемкина, изум „Србијанци“ Вука Караџића, Амфилохија и Додика, Уједињене Нације од 1948 године препознају као Cultural Genocide:

  • „Геноцид је сваки акт који за последицу има уништење народа, укључујући ту културне напоре да се избрише језик, идентитет или националност, као и исељење народа из своје домовине“

Израз „Србијанац“ осим увреде са собом носи и тежину културног геноцида, негирањем права изворном српском народу на идентитет и припадност нацији.


Референце:
http://fakti.org/orthodox-point/svetosavlje/amfilohije-crnogorci-srbijanci-i-drugi-srbi-da-se-vrate-sebi
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8
https://www.pismenica.rs/jezicke-nedoumice/srpski-ili-srbijanski/
https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4
http://anon2.net/svet/serbija/gracanica/

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia