WikiLeaks objavljuje vise dokumenata nego sto je otkrio Snowden - naslovi Fakti

WikiLeaks објављује више тајних докумената америчке шпијунаже него што је открио Сноуден

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Наслови: Факти

WikiLeaks објављује више тајних докумената америчке шпијунаже него што је открио Сноуден

АСАНЖОВ САЈТ ОБЈАВЉУЈЕ И УПОЗОРЕЊЕ ДА СЕ ЗА ШПИЈУНИРАЊЕ КОРИСТЕ ЧАК И САМСУНГ СМАРТ ТВ

  • Почетак објављивања пропраћено указивањем: „Први потпуни део серије биће под називом Year Zero и садржаваће 8761 документ и фајл из изоловане мреже са високим степеном заштите која се налази унутар седишта CIA у Ленглију“
  • WikiLeaks тврди да је CIA недавно изгубила контролу над већим делом свог хакерског арсенала који укључује и програме-вирусе и „тројанске коње“. Наводно се ради о „инструментима“ који омогућавају дистанционо управљање различитом техником и документацијом: „Тај необични сет инструмената обухвата неколико стотина милиона редова кода и омогућава ономе ко га поседује да располаже практично свим могућностима CIA за извођење хакерских напада“

ВЕЛИКА игра Џулијана Асанжа се наставља.

WikiLeaks је почео да објављује тајна документа CIA. Уз напомену да ће то бити највећа серија „процурелих“ тајних докумената главне америчке шпијунске мреже.

Почетак објављивања на сајту WikiLeaks пропраћено је овим указивањем: „Први потпуни део серије биће под називом Year Zero и садржаваће 8761 документ и фајл из изоловане мреже са високим степеном заштите која се налази унутар седишта CIA у Ленглију“.

        Асанжов светски познати сајт тврди да ће Year Zero разоткрити размере тајних хакерских програма америчке шпијунаже усмерене на упаде у различиту апаратуру и високотехнолошке производе европских и америчких компанија.

Међу њима су Apple iPhone, Google Android, Microsoft Windows, као и телевизори Samsung, који могу да се претварају у скривене микрофоне.

Само први део Vault 7 наводно ће садржавати више страница тајних материјала него што је разоткрио укупно Едвард Сноуден о деловању америчке електронске шпијунаже (Агенције за националну безбедност).

WikiLeaks тврди да је CIA недавно изгубила контролу над већим делом свог хакерског арсенала који укључује и програме-вирусе и „тројанске коње“. Наводно се ради о „инструментима“ који омогућавају дистанционо управљање различитом техником и документацијом.

WikiLeaks дословно пише: „Тај необични сет инструмената обухвата неколико стотина милиона редова кода и омогућава ономе ко га поседује да располаже практично свим могућностима CIA за извођење хакерских напада. Тај ,архив’ циркулише међу хакерима и онима који за њих раде , а раније су радили за америчку владу“.

Асанжов сајт тврди да је ову информацију и добио од једног од тих људи.

Претходно је WikiLeaks саопштио да је CIA разрадила „штетне програме“ који омогућавају да се људи прате помоћу њихових мобилних телефона, укључујући и iPhone, као и технологија помоћу којих се добија приступ смартфонима у целом свету.

        Уз ово је ишло и упозорење да америчка шпијунажа успешно пресреће и сав „саобраћај“ популарних месенџера WhatsApp и Telegram, а да је британска контрашпијунажа (MI-5) смислила како да телевизоре Samsung smart TV користи као прислушне уређаје

Извор: Факти

http://fakti.org/globotpor/wikileaks-objavljuje-vise-tajnih-dokumenata-americke-spijunaze-nego-sto-je-otkrio-snouden


Кључна реч Агенде 21: „smart

Паметни телевизори компаније Samsung долазе са ситним словима откуцаним упозорењем да „voice recognition“ систем не само да снима конверзацију, већ је и прослеђује „трећој страни“. Модерни Smart TV апарати са повезивањем на интернет омогућавају злоупотребу камерица које се налазе у уређају, чиме се гледалац ТВ-а „реформише“ у reality show особу – без свог знања.

Кључна реч Агенде 21: „smart“ | Мали инструмент „великог брата„

Анонимни | Anonymous Serbia

Анонимни | Anonymous Serbia

Freelancer at Анонимни
Анонимни | Anonymous Serbia
- Truth Will Set You Free
Истина је екстремна, улепшавати је био би маркетинг
Анонимни | Anonymous Serbia